Değişmek ile İlgili Kompozisyon

Değişmek ile ilgili kompozisyon yazınız.

Her şey zamanla değişiyor. Mevsimler değişiyor, düşünceler değişiyor. İnsan değişmiş çok mu? Demek istediğim hiçbir şey yerinde durmuyor. Geçen yıl üzerinden geçtiğiniz bir nehre tekrar gittiğinizde aynı görüntüyü bulamıyorsunuz. Çünkü değişmek her şeye nüfuz ediyor. Mesela bundan on beş yıl önceki halinizle şimdiki halinize bir bakarsanız ne demek istediğimi anlarsınız. Zaman geçtikçe her şeyde göze çarpan belirgin değişimler vardır. Bu yüzden zaman karşı durma gibi bir durum söz konusu değildir.

Değişmek eylemi geçmişten geleceğe süregelen bir farklılaşmayı ifade eder. Hal böyle olunca iyi yönde değişmek gerektiğini düşünüyorum. Evet, bazı şeyler insanı aşan konulardır. Onlardaki değişime yapabileceğimiz pek bir şey yoktur ama kendimizi, huylarımız, davranışlarımızı değiştirme konusunda olumlu yönde çaba göstermek gerekir.

Sonuç olarak değişim kaçınılmaz bir olgudur. Bu süreçte elbette yanlışlar, rahatsızlıklar olacaktır ama kendimizi hepten koyuvermemeliyiz. Biraz dirençli olmaya, sabırlı davranmaya da olanak tanımalıyız. Hayat devam ediyor, zaman döngüsü tıkır tıkır işliyor. Bütün bunlara bağlı olarak tabiatta, canlılarda, şehirlerde, insanlarda bariz değişiklikler oluyor. Bu anlamda değişimin önüne geçemeyiz. Dikkat edeceğimiz temel nokta biraz kendimiz yenilemek ve yeniliklere ayak uydurmaktır.

Yorum Gönder

Daha yeni Daha eski