Zamanı Boşa Harcamamak ile İlgili Kompozisyon

Zamanı boşa harcamamak ile ilgili paragraf halinde kısaca yazdığımız kompozisyon yazımıza göz atabilirsiniz.

Zamanı boşa harcamamak aklı iyi kullanmaya bağlıdır. Öyle ki bir saniye bile bizim için çok kıymetlidir. Yapılması gereken bir sürü işimiz oluyor. Biz boş işlerle ağzımızı ayırırsak zamana haksızlık etmiş oluruz. Zira aradığımız zaman bir daha elimize geçmez.

Örneğin yığınla ödevimiz var. Biz onları tamamlamak yerine açıp müzik dinlesek, önemsiz şeylerle ilgilenirsek bu zaman elimizden kayıp gider. Sonra bir bakarız ki hiç zaman kalmamış. Bunun neticesinde ah vah ederiz ama geçen zaman geçip gitmiştir. Akıl sahibi kişiler zamanın boşa harcanmaması gerektiğini bilir. Buna göre işlerini yoluna koyar. İşi bittikten sonra ise gönül rahatlığıyla başka şeylere zaman ayırabilir. Oysa zamanı boşa harcayanlar için sıkıntı bitmek nedir bilmez.

Sonuç itibariyle elimizdeki en değerli maden olarak zamanı görebiliriz. Onun her saniyesini dolu dolu geçirmek en doğru olanıdır. Bir saniyeyi bile boşa geçirmek ömrümüzden nice önemli şeyleri alır götürür. Sonradan içimizden çıkmak bilmeyen derin üzüntü ise yanımıza kar kalır.

Yorum Gönder

Daha yeni Daha eski