Dünyanın gelecekteki hayali düşünerek bir hikaye yazalım.

"Dünya'nın gelecekteki hayalî düşünerek bir hikaye yazalım. Hikâyemizde yazım kurallarına ve noktalama işaretlerine dikkat edelim.

Yılmaz mışıl mışıl uyurken bir anda bir sesle uyandı. Gözünü açtığında duvar ekranı ona gülümsüyordu. Artık kalkması gerektiğini, iş saatinin yaklaştığını haber veriyordu. Eskiden olsa böyle evlerin için duvarda bir ekran falan olmazdı ama dünyanın şimdiki halinde teknoloji her yerdeydi. Yılmaz gözlerini ufalayarak kalktı. Elini yüzünü yıkayıp mutfağa gittiğinde aşçı robotu kahvaltıyı hazırlamıştı. Hemen bir şeyler atıştırdı ve kendisini kapı önünde bekleyen uçan motoruna bindi.

Saatine baktığında işe çok az bir zaman kaldığını fark etti. Uçan motoruna biraz hızlı gitmesini söyledi. Birden havalandılar. Giderken havada yoğun bir trafik vardı. Çünkü günün bu saatleri işe yetişme telaşı olunca herkes uzaydaki aracıyla uçarak ilerliyordu. Gördüğü manzaralar onu eskilere götürdü. Dedesi eskiden böyle insanlar olmadığını bahsetmişti. Yılmaz da acaba eski dönemlerde insanlar nasıl işe yetişiyordu diye düşündü içinden. Şimdi ise dünyada çok şey değişmişti. Artık insanların yapması gereken bir çok şeyi robot makineler yapıyordu. Hayta artık çok kolaylaşmıştır. İnsanlar fazla yorulmuyordu. Yılmaz kazandığı parayla manyetik bir araba almak istiyordu. Bu arabalar çok hızlıydı ve onu yavaşlatacak bir tümsek falan olmazdı. Sürtünme olmayacağı için çok durmasına gerek kalamadığı için yakıt tüketimi de azdı. Yılmaz şimdilik parasını biriktiriyordu. Onu alınca tüm dünyayı turlamak istiyordu.

Neyse iş yerine ulaştı. Kapıda elinde lazer olan robot belirdi. Onun gözüne ışık vererek irisinden kimliğini teşhis etti. Bundan sonra kapı otomatik olarak açıldı. Yılmaz içeri girdi. Çoğu kişi gelmişti. Fabrikada bir yığın iş onu bekliyordu. Ama geç kalmadığı için içi rahatladı. Biraz sonra ekipler toplandı. Çalışmaya koyuldular. Üç boyutlu nesnelerin üretime başladılar. Gün bittiğinde Yılmaz çok yorulmuştu. Çıkışta hemen aracıyla havalanıp eve döndü. Bu yorgunluğu atmak için derin bir uykuya ihtiyacı vardı. Her şeyi sessize aldı ve uyudu.

Yorum Gönder

Daha yeni Daha eski