Eğer Basit Bir Şekilde Anlatamıyorsan O Konuyu İyi Anlamamışsın Demektir Kompozisyon

Eğer basit bir şekilde anlatamıyorsan, o konuyu iyi anlamamışsın demektir ile ilgili kompozisyon konusundan kısaca söz edeceğiz.

İnsan hakim olduğu bir konuyu çok daha basit bir şekilde anlatabilir. Birçok konu dinliyor, araştırıyor ve öğreniyoruz. Ancak bunları tam olarak anladığımızı gösteren en iyi işaret onu basitçe anlatmaktır. Mesela öğretmenlik mesleğini yapanlar öğrencilerin seviyesine inerek konuları işler. Çünkü onlar sahip oldukları bilgiye çok iyi hakimdir.

Uzmanı olunan bir konu hakkında otorite kişinin kendisinde olunca, o konuyu basite indirgeyerek anlatmak da çok kolay olur. Basit bir şekilde anlatamadığımız zaman demek ki biz ilgili konuyu iyice anlayamamışız sonucuna ulaşırız. Bir konu üzerinde ne kadar uzun durulursa onu kavramak da o kadar kolay olacaktır. Eğer tüm yönleriyle konuya hakim olursanız o zaman anlama noktasında bir sorun yaşamazsınız.

Sonuç itibariyle bir konuyu iyice öğrenmek için kendimizi ona vermeliyiz. Konu tekrarı yapmalıyız. Öncesinden çeşitli sunumlar yaparak anlatamaya hazır olup olmadığımızı prova edebiliriz. Böylece tüm bilgiler zihnimizde daha iyi oturur. Onları bir başkasına anlatırken de basit bit biçimde rahatça anlatabiliriz.

Yorum Gönder

Daha yeni Daha eski