İdeal İnsan Nasıl Olmalıdır Konulu Kompozisyon

İdeal insan nasıl olmalıdır konulu bir kompozisyon hakkında kısaca söz edeceğiz.

İnsan denilince akla ideal gelir. İdeal insan her anlamda kendini tamamlamış, yalnız bile olsa her şeye ayak uyduran, yaşadığı çağa uyumlu, bilgi anlamında da yeterli düzeyde donanıma sahip olan insandır. İnsan bütün yaratılmışlar arasında aklı ve düşünme becerisiyle diğerlerinden ayrılır. Bu yüzden akıl ve mantık ekseninde hareket eden insan idea insandır. Hayalleri vardır ve bunların peşinden sonuna kadar gider. Bir zorluk anında hemen pes etmez. onunla mücadele ederek kendini ispatlar.

İdeal insan çalışkandır. Her şeye akıl süzgecinden bakmasını bilir. Dolayısıyla yaşadığı çağı yakından takip ederek her türlü gelişmeden haberdar olur. İdeal insan kalbi olan biridir. Bu durumda dünyadaki kötü şeylere karşı duyarsız kalmaz. Bir haksızlık olursa sesini yükseltir. Onun bir duruşu vardır. Sahip olduğu duruşundan alsa ödün vermez. Bir de kararlılık onun en belirgin karakter özelliğidir. Yani o neye inanıyorsa on yolda kararlı tutumunu sürdürür. Hayatın bir mücadele olduğu bilindiğine göre ideal insan da hiçbir zaman yenilmeyi kabullenmez. O istediğini almak için ne gerekiyorsa yapar.

Sonuç itibariyle ideal insan dediğimiz insan tipi düşünen, kendini yenileyen, çağa ayak uydurabilen, değişim ve yeniliklere açık olan insandır. Bu tür insanlar her koşulda varlığını belli eder ve başarılı olur. Çünkü o aranan insan tipidir ve nerede nasıl davranacağını bilerek hareket eder. kendisine verilen aklı en iyi şekilde kullanmasını bilmesi onu ideal insan yapar. Kısacası dürüstlüğü, ahlakı, başarıya odaklı yaklaşımı, bilimsel düşünmesi, aklı yerinde kullanması, girişimci ruhu, mücadeleyi bırakmaması ideal insanın sahip olduğu özelliklerdendir. Bunlar onu toplumda itibar sahibi yapar.

Yorum Gönder

Daha yeni Daha eski