Öyküleyici ve betimleyici anlatımın olduğu bir hikaye yazınız.

Öyküleyici ve betimleyici anlatım ile ilgili hikaye isteyenler için bu yazımızda öyküleyici ve betimleyici anlatımın içinde olduğu bir hikaye yazacağız.

Ortaokulu köyde tamamlayan Osman, liseye gitmek için şehre gelmişti. Burada kendilerine ait evleri yoktu. Bir pansiyonda kalmaya başladı. Köyden daha önce hiç çıkmamıştı. Bu yüzden sapsarı tarlalar, yemyeşil vadiler gözünün önüne geliyordu. Oysa burada her yer beton yığınından ibaretti. Şehir de çok katlı ve yüksek binalar yapılmıştı. Osman burada köyü çok özlüyordu. Her hafta sonu gelince ilk iş olarak köy otobüsüne binerek evine gidiyordu. Böylece onu kasıp kavuran köyüne duyduğu özlemi bir nebze olsun hafifletiyordu.

Kış bitip bahar gelmişti. Osman yine köye iki günlüğüne geldi. Orada ortaokuldan beraber okudukları arkadaşlarıyla baraja balık tutmaya gitti. Her yer mis kokulu çiçeklerle bezenmişti. Dağlar yeşil gelinliğini giymişti. Etrafa bakınınca rengarenk bir manzara onu büyülüyordu. Şimdi olmak istediği yerdeydi. Bundan dolayı içini farklı bir huzur kapladı. Ama bu güzle anlar geçiciydi. İki gün çok çabuk geçti ve yeniden şehre döndü. Kaldığı pansiyonda bir akşam eline bir kağıt aldı ve köyünün arazilerini çizmeye başladı. Evlerini bile çizdi. Bunlar onun köyünüz özlemesinden kaynaklanıyordu. İçindeki özlemi kağıda aktarıyordu adeta. Ama onun için okumak çok önemliydi. Okuyup ailesine ekonomik anlamda katkı sağlamak istiyordu. Bu yüzden okul hayatına da çok önem veriyordu. Girdiği her dersi ayırt etmeden büyük bir dikkatle dinliyordu. Böyle olunca notları da hep yüksek geliyordu. Aradan aylar geçti. Osman artık şehre alıştı. Burada daha çok kalmaya başladı. Hafta sonları değil de ayda bir köyüne gidiyordu. Ama ondaki köy sevgisi hiç bitmeyecekti. O kıraç toprakların çocuğuydu. Bozkırın ortasında doğmuş ve köy havasını damlarına kadar taşıyordu.

Yıllar sonra Osman eğitimini tamamladı. Artık iş hayatına başladı. Şimdi takım elbiseli ve kravatlı bir insandı. Ülkesinin çocuklarına eğitim veriyordu. Onlara hep iyi örnek olmaya çalıştı.

4 Yorumlar

Daha yeni Daha eski