Verilen bağlaçları kullanarak mutluluk üzerine bir paragraf yazınız.

Soru: Verilen bağlaçları kullanarak mutluluk üzerine bir paragraf yazınız. Verilen bağlaçlar şunlardır: ve-ama-veya-ile-ancak. Şimdi metnimize geçelim.

Herkesin mutluluk üzerine düşündüğü bir şey mutlaka vardır. Bu düşünce yaşadığımız koşullara bağlı oluşur ama bana göre mutluluk insanın kafasının rahat olması ve sevdikleriyle birlikte yaşaması demektir. Öncelikle kafanın rahat olmasından biraz bahsedeyim. Hiçbir derdinizin olmaması, maddi manevi anlamda rahat bir hayatınız olması sizi mutlu eder değil mi?

Herhangi hastalığınız yoksa, işiniz varsa, sevdiğiniz insanlarla huzurla yaşıyorsanız doğal olarak mutluluk içinde olursunuz. Bu yüzden mutluluk denilince benim alıma bu durumların iyi olması geliyor. Bir insan için en kıymetli kişiler öncelikle ailesi ve yakınlarıdır. Onların bir sıkıntısı olmadığında siz de buna bağlı olarak mutlu hissedersiniz. Beraber geçirdiğiniz güzel vakitler bu mutluluğu artırır. Görüldüğü gibi sevdiklerinizin bir derdi falan yoksa bu doğrudan sizin mutlu olmanıza etki eder. Bir de işin ekonomik boyutu var. Maddi anlamda iyi halde olanlar da para sıkıntısı yaşamayacağı için daha iyi bir hayat sürer.

Kısacası mutluluğu sağlayan temel unsurlar sevdiklerimizle birlikte olmak, hiçbir sıkıntımızın olmaması, her anlamda daha rahat koşullarda yaşamaktır. Bu gibi durumlarda bir sorun yoksa kafanız da gönlünüz, içiniz de rahat eder. O zaman mutlu olmanız için bir engel yok demektir. Aynı zamanda insan biraz da tok gözlü olursa bulunduğu duruma dair memnuniyet derecesi de iyi olacaktır.

Yorum Gönder

Daha yeni Daha eski