Güven Duyma ile İlgili Fabl

Bu yazımızda güven duyma ile ilgili fabl örneğinden söz edeceğiz.

Köyün birinde tek başına yaşayan serçe kuşu varmış. Biraz pimpirikliymiş bu serçe. Daha önce birçok kuş tarafından kandırılarak yiyeceği çalınmış. O yüzden başkalarına karşı güven duyma problemi yaşıyormuş.

Günlerden bir gün onun yuvasının karşısına bir leylek yuva yapmış. Zamanla onunla tanışmış. Leylek bilge biriymiş. Serçeye hayatta kalma adına çok kere ders vermiş. Hatta yiyeceklerinden de veriyormuş. Serçeye kol kanat germiş. Başına bir şey gelirse ilk benim kapımı çal, ben seni korurum, demiş.

Birkaç gün sonra mahalledeki çocuklar sapanla serçe avına çıkmışlar. Serçe yuvasındayken hemen yakınlardan bir ses duymuş. Biraz dinlemiş ne olup bittiğini. O sırada yuvasına bir taş isabet etmiş. Kafasını uzatıp baktığında çocukları görmüş. Çok korkup leyleğin yuvasına sığınmış. Leyleğin evi ağacın en orta yerinde olduğu için çocukların burayı görmesi imkansızmış.

Leylek, serçeye istediğin kadar benim yuvamda kalabilirsin, demiş. Serçe o günden sonra kendini güvende hissetmiş. Çünkü yanında güvenebileceği bilge ve babacan leylek varmış. Bundan sonra iki kuş birlikte güzelce yaşayıp gitmişler.

Yorum Gönder

Daha yeni Daha eski