Psikolojik olarak sağlıklı olmak ile beden sağlığı arasında bir ilişki olup olmadığını araştırınız.

Soru: Psikolojik olarak sağlıklı olmak ile beden sağlığı arasında bir ilişki olup olmadığını araştırınız.

Psikolojik olarak sağlıklı olmak doğrudan beden sağlığını etkiler. Çünkü vücut direnci sadece bedenin iyi durumda olmasına bağlı değildir. Ortada yapbozun parçaları gibi bir etkileşim vardır. Birinde meydana gelen aksaklık diğerine sirayet eder. Ruh sağlığı da iyi olacak ki beden daha zinde olsun.

Bir insan bedenen ne kadar güçlü ve iyi olursa olsun psikolojik olarak sağlığı kötüyse, bu, ister istemez bedene yansır. Birçok bilimsel araştırma da zaten psikolojinin beden sağlığı üzerinde etkili olduğuna dair çalışmalar ortaya koymuştur. Mesela insan psikolojik olarak kendini çok iyi hissediyorsa daha güçlü ve enerji dolu bedeni olur. Ancak psikoloji yıpranmış durumda olanlar kendini halsiz, ve bitkin düşmüş hisseder. Bu da çalışmalarında onu zayıf düşürür. Sağlık sadece vücut sağlığı olarak düşünülemez. Bu konu aslında birbiriyle ilişkili parçalar bütünüdür. Psikolojik halimiz de beden sağlığına bir şekilde etki ediyor.

Kısacası hem beden sağlığı hem psikolojik olarak sağlıklı olmak arasında sıkı bir ilişki vardır. Bu ikisini birbirinden ayrı düşünemeyiz. En basitinden moral bozukluğu yaşayan birinin canı bir şey yapmak istemez. Hatta iş öyle bir aşamaya gelir ki yerinden kalkacak gücü bile kendinde bulamaz. Demek ki moralimiz iyiyse o zaman daha atik bir şekilde işe atılırız.

Yorum Gönder

Daha yeni Daha eski