Yardımlaşmanın ve paylaşmanın önemi ile ilgili düşüncelerinizi yazınız.

5. Sınıf Türkçe sorusu: Yardımlaşmanın ve paylaşmanın önemi ile ilgili düşüncelerinizi, edindiğiniz bilgiler ışığında yazılı olarak anlatınız.

İnsanın sevincini, üzüntüsünü, derdini, yemeğini, varlığını, sevgisini paylaşması yardımlaşma ile ortaya çıkar. Mesela bir şeye sevindiysek bu mutluluğu paylaşmak mutluluğun artmasını sağlar. Derdimizi paylaştığımızda da üzüntülerimiz hafifler. Bu yüzden yardımlaşmanın ve paylaşmanın insanlar açısından önemi o kadar büyüktür ki, bunu anlatmaya kelimeler yetersiz kalır.

Hiç kimse tek başına yaşamayı iyi bir şey sanmamalıdır. Her konuda birlik olup el ele vermeliyiz. Ancak o zaman hayatın ne kadar güzelleştiğine tanık oluruz. Yalnız yaşamak bir yere kadardır. Ama hayat devam ediyor. Bir sürü işimiz oluyor. Tek halimizle hangi işin üstesinden geleceğiz? Burada yardımlaşmanın önemli bir gereklilik olduğu ortaya çıkmaktadır. Yardımlaştığımız zaman işler daha iyi yürür. Gücümüz daha çok artar. Duygularımızı, bizi üzen şeyler, sevindiğimiz önemli olayları, paramızı, yemeğimizi paylaşalım ki hayatımız anlam kazansın.

Sonuç itibariyle yardımlaşma ve paylaşma olmadan bir ömür yaşanmaz. Hatta yaşasak bile hiçbir şeyden tat alamayız. İşler her zamankinden daha uzun  sürede biter ve çok yorucu olur. Derdimizi, neşemizi de kimseye anlatamadığımızda her şey içimizde birikir. Bu da ruh sağlığına olumsuz etki eder. O yüzden her ne olursa paylaşmak lazımdır. En kötü günlerde de, en güzel günlerde de paylaşmaya önem verirsek her şey çok güzel hale gelir. El ele verdiğimiz zaman da aslında gücümüzün artması sayesinde ne kadar zor şeyleri bile başardığımızı görürüz.

Yorum Gönder

Daha yeni Daha eski