Her Bildiğini Söyleme Ama Her Söylediğini Bil Kompozisyon

Bu yazıyı incelediğiniz zaman her bildiğini söyleme ama her söylediğini bil sözünün ne demek olduğu ile ilgili bir kompozisyon yazabileceksiniz.

Şimdi biz insanlar genellikle toplum içinde bulunuyoruz. Bildiğimiz veya bilediğimiz şeyler olabiliyor. Mesela insanların özel hayatı hakkında kimsenin bilmediği bazı şeyler öğrenmiş olabiliriz. Başkalarının mahremiyeti hakkında bir şey duymuş olabiliriz. Bu tür bilgiler her yerde söylenmemelidir. Yani biraz düşünerek konuşmak önemsenmelidir.

Bir sürü insanın olduğu kalabalık bir ortamda ben gizli bir bilgiyi söylersem her şeyi berbat etmiş olurum. Bunun bana bir faydası olamayacağı gibi aksine toplumdaki itibarım zedelenir. İnsanlara bana artık iyi gözle bakmaz ve benden uzak durmayı tercih ederler. Herkesin içinde gizlenmesi gereken bir şeyi ilan etmenin de bir anlamı yoktur. Bu insanlar adına yakışıksız bir tutum demektir. Eğer bir şey söyleyeceksek bu bilgi işe yarar, kullanışlı ve başkalarının faydasına dokunan bir şey olmalıdır. Yok sadece ortamın havasını bozmak, insanları zor duruma düşürmek ve zihin bulandırmak amacıyla bildiğim bir şeyi söyleyeceksem hiç konuşmayayım daha iyi değil mi? Burada kalbimizin temiz olması yani iyi niyetli olmak gerekiyor. Bir de nerede susup nerede konuşmamız gerektiğini iyi düşünmeliyiz.

Sonuç olarak her doğru her yerde söylenmeye uygun değildir. Ben birisi için sır olan bir şeyi herkesin ortasında pat diye konuşursam bu ne kadar çirkin bir davranıştır değil mi? O yüzden ağzımızı tutmamız gerekiyorsa tutmalıyız. Her şeye rağmen milletin içinde gizli bilgileri aşikar eden birileri varsa onların art niyetli olmaları yüksek bir ihtimaldir.

Yorum Gönder

Daha yeni Daha eski