Arkadaşlığın Önemi ile İlgili Kompozisyon

Bu yazıyı incelediğinizde arkadaşlığın önemi ile ilgili kompozisyon yazınız için örnek alabileceksiniz.

Arkadaş kişin can yoldaşıdır. Küçük yaştan itibaren hepimizin birçok arkadaşı olur. Küçükken arkadaşlarımızla beraber oynarız, hayata dair hiçbir kaygı yaşamadan arkadaşlarımızla sokakta, okulda güler, eğleniriz. Bazen ayağımız kayar düşeriz, Bir arkadaşımız elimizden tutar, bizi ayağa kaldıran olur, Bir şey başarırız bu sevincimize ortak olur.

Yaşımız ilerlediğinde de yine arkadaşımız olur. Bu kez arkadaşlık dert ortağı olmaya dönüşür. Çektiğimiz sıkıntıları sevdiğimiz, iyi anlaştığımız bir arkadaşımıza anlatınca bütün sıkıntıları unutur gideriz. Dolayısıyla arkadaş dediğimiz kişiler hayatın tadı tuzu olur. Onlar olmadan hiçbir şeyden keyif bile alamayız. Asosyal olan insanlara baktığımızda hiçbir arkadaşı olmadığını görüyoruz. Bu tür kimseler bunalıma girmektedir. Demek ki arkadaşın maddi manevi her anlamda bize bir katkısı var. Belki bu katkı gözle görülmez ama işin arka planında arkadaşlığın ne kadar önemli olduğu yatar.

Kısacası küçüklüğümüzde arkadaşlığımız oyun üzerine kurulu olurken  büyüdüğümüzde derdimiz anlattığımız, sevincimizi bölüştüğümüz, hayatı paylaştığımız bir anlam kazanır. Bilindiği gibi insanın sosyal varlık olması duygu ve düşüncelerini paylaşmasını gerekli kılar. İşte bu nedenle arkadaşlığın önemi de kendini belli eder. Arkadaşı olmayan birisi kime ne derdini anlatabilir ki? Tek başına sahipsiz bir kuş gibi kalır insan. Oysa arkadaşınız varsa oturup bir yerlerde sohbet eder, gerektiğinde acınızı anlatır, mutluluğunuzu birlikte yaşarsınız. Böylelikle arkadaş sayesinde hayatımız anlam kazanır.

Yorum Gönder

Daha yeni Daha eski