Disiplin ile İlgili Kompozisyon

Bu bölümü tamamladığınızda disiplin ile ilgili kompozisyon yazacak seviyeye ulaşacaksınız.

Disiplin bir insanın kendini kontrol etme mekanizmasıdır. Yani insan disiplinli olunca işlerini daha tertipli bir biçimde yapar. Hatta bazı kişilerde çalışma disiplini denen bir şey vardır. Bu tür kişiler çalışma sırasında işlerini önemser. Her şeyi yerli yerinde titizlikle yaparlar. Bu açıdan baktığımızda disiplinli insanların prensibi sıkı çalışmak şeklinde ifade edilebilir.

Disipline sahip olan bir insan sıkıdüzen içinde çalışmasını sürdürür. Hiçbir şekilde bir gevşeklik göstermez. Ona göre yapılan iş her ne ise hepsi ciddiye alınmalı ve amacına uygun bir şekilde tamamlanmalıdır. Dolayısıyla çalışkan insanlar disiplinli olur. Çünkü onlar sorumluluk sahibidir, nelerden sorumlu olduklarını gayet iyi bilirler. Bir de düzensiz insanlar var ki onlar da her şeyi boş veren tiplerdir. İlgilendiği konu önemliymiş, önemsizmiş hiç bakmaz. İşini de düzgün bir halde yapmazlar. Mesela çalıştığımız işte verimsiz olmak, işe yarar bir şey üretememek, sınavlardan beklediğimi notu alamamak gibi olumsuz durumların temelinde disiplinsizlik yatar. Bu tür can sıkıcı durumların yaşanmaması için her zaman disiplinli bir insan olmalıyız.

Sonuç itibariyle bir işten istediğimiz sonucu almak, başarılı olmak ve ortaya anlamlı bir şeyler koymak için mutlaka disiplinli olmak gerekiyor. Savsaklanan bir şeyden hayır çıkmayacağı gibi disipline uygun hareket edilen işler de başarılı sonuç verecektir. Bu yüzden yaptığımı iş ne ise ona odaklanmalıyız. Öğrenciysek derslerimizi önemsemeli ve hepsine de düzenli bir şekilde çalışmalıyız. Kısacası işimizi sıkı tutmalıyız ki ulaşmak istediğimiz noktaya daha çabuk gelelim.

Yorum Gönder

Daha yeni Daha eski