Güzel Gören Güzel Düşünür Güzel Düşünen Hayatından Lezzet Alır ile İlgili Kompozisyon

Bu metni inceleyerek güzel gören güzel düşünür güzel düşünen hayatından lezzet alır ile ilgili kompozisyon yazacak duruma gelebilirsiniz.

İnsanın bir olaya, duruma veya kişiye güzel gözle bakması çok önemlidir. Yani hiçbir art niyet taşımayan, kötülüklerden arınış bir göz güzel bakar. Güzel bakan da güzel düşünür. Böylece hayattan tat almak kolaylaşır. Oysa içimizde kıskanma, kibir, kötülük ve başkalarına zarar veren bir yaklaşım olursa bu bize de olumsuz yansıyacaktır. O yüzden en doğrusu hayattan lezzet alarak yaşamaktır. Zaten hepimiz bir gün ölüp gideceğiz.

Hayata kötülükler değil tam tersine güzellikler sığdırmalıyız. Bunu da güzel düşünerek başarabiliriz. Güzel gören bir şeye baktığında onun olumsuz veya eksik yönlerini değil hoşa giden, güzel taraflarına görür. En basit bir örnekle açıklayacak olursak karşımızdaki kişi bir kıyafet alıp giyse; ne kadar çok yakışmış, tam sana uymuş demek, güzel görmek demektir. Ancak içinde kötü duygular olan biri ona hiç yakışmamış, seni açmamış, boşuna almışsın gibi laflar ederse niyetinin aslında karşıdakini incitmek, onun moralini bozmak olduğu hemen anlaşılır. Dolayısıyla her şeye iyi tarafından, olumlu yönünden bakmak gerekir. İnsan aklına kötü şeyler gelse bile bunlara asla izin vermemelidir. Kötülük peşinde koştuğunuz zaman hayatın ne kadar acımasız olduğunu bizzat anlarsınız. Hiçbir şey size tat vermez. Bu nedenle kötülüğü kalbimizden, aklımızdan silip atmalı her zaman güzel düşünmeli ve insanlara iyi niyetle bakmalıyız.

Art niyeti olan kişiler bunu davranışlarına yansıttığında hayatı kendilerine zehir eder. Çünkü bunun sıkıntısını sadece kendileri yaşar. Kimse sizin içinizde neler hissettiğini fark etmez ama bu sıkıntılar sizi yer bitirir. Kısacası hayatı güzelleştirmek, ona anlam katmak kendi tavrımıza bağlıdır. Düşünce tarzımız, insanlar yaklaşımımız ne kadar güzel olursa hayattan keyif almamız da o derece kolay olacaktır.

Yorum Gönder

Daha yeni Daha eski