Toplumun Düşmanı Cehalet Cehaletin Düşmanı Öğretmendir Kompozisyon

Bu yazıyı inceleyince toplumun düşmanı cehalet cehaletin düşmanı öğretmendir sözü ile ilgili kompozisyon yazmak için fikir edineceksiniz.

Her birey kendi toplumun eğitim ve kültür seviyesinin yüksek olmasını ister. Eğer toplum görgüsüzlük ediyor, eğitim ve kültür anlamında hiçbir gelişme göstermiyorsa bu durum, o toplumun cehalet içinde olduğunu gösterir. Dolayısıyla toplumun düşmanı olarak en başta cehaleti gösterebiliriz. Cehaletin de öğretmenler karşısında varlığını sürdürmesi mümkün değildir.

Peki, cehaletten kurtulmak için kimlere ihtiyaç vardır? Bu sorunun cevabı olarak eğitim elçileri olarak bildiğimiz öğretmenleri verebiliriz. Öğretmenler farklı branşlarda eğitim alan, alanında uzmanlaşan daha da önemlisi bir çocuğa nasıl davranılacağını bileni gerektiğinde onların yaş ve zeka seviyesine inebilen insanlardır. Çünkü aldıkları eğitim gereği çocuğun dilinden en iyi öğretmenler anlar. Okullar vasıtasıyla öğretmenler bizlere uzmanlık alanıyla ilgili bilgileri öğretir. Bir yandan da oturmayı, kalkmayı, görgülü davranmayı, topluma uyum sağlama davranışlarını kazandırırlar. kendileri zaten tahsilli insanlar olduğu için verdikleri eğitim öğretimle cehaletin karşısında caydırıcı bir düşman olduklarını kanıtlamıştır.

Sonuç olarak toplumun ilerlemesi, gelişmesi her şeyden önce eğitime bağlıdır. Bunu da öğretmenler aracılığıyla gerçekleştirilir. Bu sayede okumuş inan sayısı giderek artar. Eskisine göre daha bilinçli, aklı başında, ne dediğini bilen, nasıl davranacağının farkında olan, araştıran, okuyan, bilgiyi etkili şekilde kullanan insanlar yetişmiş olur. Bu demek oluyor ki cehalet öğretmenlerin yetiştirdiği nesillerle ortadan kalkmaya mecburdur. Kısacası cehaleti yok etmede öğretmenler etkin rol oynamaktadır.

Yorum Gönder

Daha yeni Daha eski