İnsan Kendi Elindekileri Küçümser Elinde Olmayanları İse Önemser Kompozisyon

Bu bölümü incelediğinizde insan kendi elindekileri küçümser elinde olmayanları ise önemser konulu kompozisyon yazacak düzeye ulaşacaksınız.

İnsanları anlamak mümkün değildir. Elinde olanları küçük görme bir huyu vardır insanın. Oysa bizde olanları bulamayan, onlara ulaşamayan bir sürü insan da var. Bunu düşünmeli ve nelere sahipsek onlar için şükretmesini bilmeliyiz. Mutluluğu hep başka yerde ararız ya, bu biraz da açgözlülüğümüzün bir sonucudur. Halbuki elimizde olanlar başkasının hayalini süsleyen, kavuşmak istediği önemli şeylerdir. Bunları düşünüp pek tabii ki mutlu olabiliriz.

Örneğin kendimize ait bir evimiz var, arabamız vardır. Ancak biz bunları küçümser ve önemsiz görürsek büyük bir yanlış içindeyiz demektir. Hep daha iyisine ulaşma isteği insanların en büyük hatalarından biridir. Başkaları ne kadar zor şartlarda hayat tutunmaya çalışırken bizler elimizdekileri küçümsediğimizde nankörlük etmiş gibi oluyoruz. Biz kendi sahip olduğumuz şeyleri göz ardı edip başkalarında olan şeyleri daha çok önemsiyoruz. Bu da mutlu olmamızın önünde bir mani demektir. Oysa en pahalı şey nefes alabilmektir. Nefes alabildiğimiz için çok şanslıyız demeliyiz. Şunum olsun, bunum olsun diye elimizde olmayanlara kafa yorarsak bir kez bile mutlu olamayız.

Sonuç olarak içinde bulunduğumuz koşullar gereği elimizde olan ev, araba, mal varlığı, para, kıyafet gibi günlük hayat için gerekli olan şeyler için halimize çokça şükretmeliyiz. Bizde olmayanlara bakıp mutsuz olunca aslında en büyük kötülüğü kendimize ediyoruz. Ne gerek var, böyle şeyler düşünüp üzülmeye demeden duramıyor insan. O yüzden elimizdekileri değerli görmeli, sahip olduğumuz imkanları hiçbir zaman küçümsememeliyiz.

Yorum Gönder

Daha yeni Daha eski