Yarım Elma Gönül Alma Kompozisyon

Bu bölümü tamamladığınızda yarım elma gönül alma atasözü ile ilgili kompozisyon yazacak düzeye ulaşacaksınız.

İnsanlar kendi aralarında bazen anlaşmazlığa düşer. Suçlu olan, kırıcı davranan taraf kendisine küs olan karşı tarafın gönlünü almak için ona bir armağan alır. Burada aldığı armağanın küçük veya büyük olması çok önemli değildir.

Önemli olan armağanın gönül almak için alınmış olmasıdır. Bu yüzden buradaki niyete dikkat çekmek istiyorum. İnsan iyi niyetli olarak, gönlünden koparak bir hediye alıyorsa bu çok güzel bir davranmıştır. Ona karşı küs olsanız bile kalbiniz yumuşar, merhamet duygunuz ağır bastığı için onu affedersiniz. Bildiğiniz gibi armağan değer verilen sevilen ve saygı duyulan birine alınır. İnsanlar yaladıkları olaylara bağlı olarak bazen küskün kalsalar da bu hep böyle sürmemelidir. Gönül almak denilen bir şey olduğunu biliyoruz. Ömür boyu kimseyle küs kalmak hiç doğru değildir. Bu nedenle ilişkilerimizin bozulduğu kişilerle aramızı düzeltmek için en kıs ayol onlara bir armağan almaktır. Böylece yanlışlarımızı fark etmiş ve hatamızı telafi etmek için bir adım atmak istediğimizi açıkça göstermiş oluruz.

Kısacası armağanın büyüğü küçüğü olmaz. Biri size gönlünüzü almak için ufak da olsa bir armağan aldıysa bu onun iyi kalpliliğini, hatasını anladığını ve arayı düzletmek istediğiniz gösterir. Bu anlamda hepimiz kimi incittiysek onların kalbini yeniden kazanmak için çeşitli hediyeler almalıyız. İmkanlarımız el verdiğince elimizden ne geliyorsa bu bir saat de olabilir, küçük bir çiçek de olabilir. Hatta alacağımız kişinin sevdiği bir şey olursa çok daha güzel olur.

Yorum Gönder

Daha yeni Daha eski