Bayrağımızı ve yurdumuzu niçin sevdiğinizi kompozisyon kurallarına uygun olarak yazınız.

Bu bölümü inceleyince bayrağımızı ve yurdumuzu niçin sevdiğinizi kompozisyon kurallarına uygun olarak yazınız konusunda fikir edinmiş olacaksınız.

Bayrağımız ve yurdumuz manevi değeri her şeyin üstünde olan canımızdan kıymetli varlıklardır. Onların gözümüzde, gönlümüzde, kalbimizde yeri çok özeldir. Bayrağımız bağımsızlığımızın simgesi olarak milletimizin onuru demektir. İnsan onuruna sahip çıkar ve onu her şeyden daha kıymetli görür. Bayrağımız uluslararası alanda bizim Türk milleti olduğumuzu, bağımsız bir devlet olarak dünya çapında varlığımızı gösteren kanıttır. Onun rengi ve taşıdığı değer ise çok daha büyük anlamlar taşır.

Yurdumuz milletimizle bir bütün olarak içinde yaşamımızı özgürce sürdürdüğümüz evimiz demektir. Milleti aile olarak görürsek ailelerin içinde yaşadığı ev de kendileri için çok kıymetlidir değil mi? Biz yurdumuzda hür olarak yaşıyoruz. Hayatı güzel ve sıkıntısız bir şekilde kimseye bağlı olmadan yaşıyoruz. Bu rahatlığı en başta yurdumuz veriyor. Dolayısıyla bayrak ve yurt insanların gözünde kutsal bir anlam taşıyor. Buna bağlı olarak da değeri hiçbir eyle kıyaslanamayacak kadar büyüktür. Bayrağımızı ve yurdumuzu sevmemizin nedeni onların bizim her şeyimiz olması, canımızdan kıymetli olması, bağımsızlığımızın en güzel ifadesi olmasıdır.

Her insan için bağımsız yaşamak, kendi ülkesinde olmak kendi kutsal gördüğü bayrağının gölgesinde özgürce yaşamak çok önemlidir. Bizler işimiz gidip geliyoruz, okulumuza devam ediyoruz. Boş zamanlarımızda canımızın istediği gibi dışarıda kafamız rahat bir şekilde gezip tozuyoruz. Yakın çevremizle bir araya gelip çay kahve içiyoruz. Yani hayatımızı keyfimize göre yaşıyoruz. Bütün bunların altında yatan en önemli etken kendi yurdumuzda bağımsız yaşamaktır. Demek ki insan kendi yurdunda rahat ediyor. Karışan eden olmadan, kimsenin zorlamasıyla değil, özgür bir hayat yaşıyoruz. İşte bu yüzden yurdumuzu çok seviyoruz. Yurdumuz bizim ulus olarak evimiz gördüğümüz vatanımızdır.

Yorum Gönder

Daha yeni Daha eski