Adamak Kolay Ödemek Güçtür Kompozisyon

Bu bölümdeki yazı adamak kolay, ödemek güçtür sözü ile ilgili kompozisyon yazmak için sizlere fikir verecektir.

İnsan bir şeyi yerine getireceğine sair söz verirken kendisinden oldukça emindir. Sanki her şey yolunda gidecekmiş gibi şunu yapacağım, bunu yapacağım diyerek karşısındaki kişiye söz verir. Ancak aradan zaman geçer, bu sözler tutulmaz. Çünkü hayat şartları hiç tahmin edilemeyecek noktaya getirir insanı. O zaman da verdiğimiz sözleri tutamayız, zor durumda kalırız. Hatta karşıdaki kişiye mahcup oluruz.

Ben adamak kolay ödemek güçtür sözünün en çok da borç alırken ve onu geri ödeyemeyen insanların durumuna uyduğunu düşünüyorum. Bu insanlar sizden bir borç isteyince kesin bir şekilde şu tarihte ödeyeceğim. Yok altı ay gibi bir sürede taksit taksit ödeyeceğim diye söz verir. Bu süreçte çalışamaz, iş bulamaz, şartlar istediği gibi gitmediği için borcunu söz verdiği gibi ödeyemez. Dolayısıyla buradan anladığımız yerine getiremeyeceğimiz vaatlerde bulunmamalıyız. İnsanlar bir konuda çok kolay söz verebiliyor ama onu yerine getirmenin bu kadar zor olabileceğini akıl edemiyor. Bunları biraz düşünmek lazımdır.

Sonuç olarak bir şey yapacağımıza dair söz vermek oldukça kolaydır. Ancak bu sözleri eksiksiz bir biçimde yerine getirmek, gerçekleştirmek de bir o kadar zordur. Çünkü söz verince bir şeyimiz eksilmiyor. Bedavadan dilimizden bu sözler çıkıyor ama iş onu ödemeye, yerine getirmeye gelince koşulların uyup uymaması bunu belirliyor. Söz verirken bunu gerçekleştirebileceğimizden emin olursak söz vermeliyiz. Yok yapamayacağımız bir şey ise o zaman söz vermekten kaçınmalıyız.

Yorum Gönder

Daha yeni Daha eski