Bir Bilim İnsanı Olduğunuzu Hayal Ederek Neler Yapmak İstediğinizi Kompozisyon

Bu bölümde inceleyip fikir alacağınız metnin sorusu: Bir bilim insanı olduğunuzu hayal ederek neler yapmak istediğinizi kompozisyon kuralları içerisinde yazınız.

Bilim insanı olsaydım aklıma takılan ve merak ettiğim bütün soruların cevaplarını bulmak için birçok araştırma yapardım. İstediğim cevabı alana dek durmazdım. Yani yaptığım çalışmalar, araştırmalara sonuç vermese de bu konuların üstüne gider, sonuna kadar kararlılıkla çalışırdım. Enfeksiyonlara yol açan sebepleri araştırıp, gribe neden olan belirtleri etkisiz kılmak için çok çalışırdım.

Şimdi bu konular hakkında sizlere bilgi vermek istiyorum. Mesela son yıllarda virüslerde bir artış gözlemleniyor. İnsanlar kış aylarına girerken soğuk algınlığına bağlı pek çok virüsten etkilenip girip oluyor. Bu grip vakalarına bağlı olan hastalıklar daha uzun sürüyor ve insanların verimini düşürüyor. Ben bir bilim insanı olsaydım bu virüslerin insanlar bulaşmadan nasıl ortadan kaldırılacağına dair etkili bir çalışma yapmak isterdim. İnsanları bu soğuk algınlığı, bir türlü geçmek bilmeyen  grip vakalarından kurtarmak isterdim.

Girici .çoğumuz önemsemiyoruz, ilaç bile alamdan geçer diyoruz belki ama bu illet insanları elden ayaktan bile düşürebiliyor. Çalışma hayatımızı, zehir edebiliyor. Yani baktığımız zaman soğuk algınlığı, nezle, grip ve influenza gibi solunum yolu enfeksiyonları baş belası olan hastalıklar arasında sayılmaktadır. Bilim insanı olarak bu enfeksiyonların insanlar geçmeden yok edilmesi üzerine çalışmalar yapar ve bu konuda insanlığa gerçekten fayda sağlayacak bir buluş yapmak isterdim.

Saydığım bu hastalıklarda ateşi öksürük, titreme, halsizlik, yorgunluk, iştahsızlık gibi belirtiler görülüyor. Bunlar insanın yaşam enerjisini elinden alıyor. Ne çalışabiliyorsunuz, ne bir şey yapabiliyorsunuz. Bu sıkıntıların insanlar için bir eziyet olduğunu düşünerek bilim insanı olduğumu hayal ettiğimde solunum yolu hastalıklarının önlenmesi ve tedavi edilmesinde etkili bir buluş için büyük çaba gösterirdim.

Yorum Gönder

Daha yeni Daha eski