6 Şubat Depremi ile İlgili Kompozisyon

Bu bölümdeki kompozisyon yazısını inceleyerek 6 Şubat Kahramanmaraş depremi ile ilgili kompozisyon yazınız için fikir alabilirsiniz.

6 Şubat'ta meydana gelen Kahramanmaraş depremi ciğerimizi dağlayan bir deprem olarak hafızalara kazındı. O tarihte çok büyük bir sarsıntı yaşadık. Yüzlerce aile yok oldu, binlerce vatandaşımız hayata veda etti. Onların acısı içimizi dağlarken hala canlılığını korumaktadır.

Asrın felaketi olarak tabir edilen 6 Şubat depremi sevdiklerimizi geri dönmemek üzere bizden kopardı. O günlerde ülkemiz emsali görülmemiş bir felaket yaşadı. Bizler o bölgeye uzakta olsak da kalbimiz oradaki insanlar için attı. Onların yaşadığı acıyı en derinden hissettik. İnsan olan zaten bu acıya kayıtsız kalamazdı. Yurdun her yanından vatandaşlar olarak depremzedeleri kurtarmak, onlara moral vermek için ülkece el ele verdik. Bu dayanışmamız onlara bir nebze moral olsa da hayatını kaybedenler, evinden ayrılmak zorunda olanlar, bütün her şeyini kaybedenlerin çektiği büyük acılar hepimizin ortak derdi oldu.

6 Şubat depremlerinin görüntüleri içimizi parçalarken o anda insanları enkazdan kurtarmak için elimizden bir şey gelmemesinin verdiği çaresizlik çok acıydı. Sanki böyle hayattan soğumuş bir hale düştük. Onlar için bir şey yapamamak çok üzüntü vericiydi. Depremden sonraki günlerde ekiplerin durmak bilmeden enkazdaki insanları bir an önce çıkarma çabası, zamanla yarışması umutlu bekleyişler bir daha yaşamak istemeyeceğimiz korkuları hatırlatıyor. Yüreğimiz bu acıyı kaldırmasa da insanların çaresizliğine ilaç olma adına herkes her şeyi yapmaya çalıştı.

Sonuç olarak 6 Şubat'ta elli binin üzerinde insanımız, canımız, sevdiklerimiz aramızdan ayrıldı. Onların üzüntüsü hiç bitmeyecektir. İnsanların zorlu kış şartlarında hayata tutunma çabaları, gece dışarıda sabahlamaları, ailesiz kalan çocukların boynu büküklüğü hepsi de insan yüreğinin dayanamayacağı çok büyük acılar olarak içimizi yaktı. Dilerim bir daha böyle depremler olmasın. Aramızdan ayrılanlara rahmet, yakınlarına da baş sağlığı diliyorum.

Yorum Gönder

Daha yeni Daha eski