Ambulansa yol ver, yaşama yol ver sözünden anladıklarınızı kısaca aşağıya yazınız.

Bu bölümde kompozisyon metni şeklinde yaptığımız açıklama yazısının sorusu: Ambulansa yol ver, yaşama yol ver sözünden anladıklarınızı kısaca aşağıya yazınız.

Ambulans bildiğiniz gibi durumu çok ciddi olan hastaları en kısa sürede hastaneye yetiştirmek için geliştirilmiş acil ulaşım aracıdır. Ambulans içinde hasta taşırken ne kadar kısa zamanda yerine ulaşırsa bu o kadar iyi olur. Çünkü ambulans adeta saniyelerle yarışıyor. Geçen her saniye hastanın canını kurtarmak için hayati önem taşıyor. Bizler sürücü olarak trafikte seyrederken ambulans sesi duyduğumuzda aracımızı hemen sağa sola çekmeli ve ambulansın önünü açmalıyız.

Ambulansa verdiğimiz yol yaşama yol vermek demektir. Çünkü tarik yoğun olur da ambulansa yer veremezsek zaman geçtiği için hasta hastaneye yetiştirilemeden hayatını kaybeder. Bazen şehir içinde ya da uzak bir köyde, yolları kardan kıştan kapanmış bir yerde acil olarak hastaneye götürülmesi gereken hasta oluyor. Kaza sonucu yaşam mücadelesi veren insanlar oluyor. Bu durumdaki insanların hastaneye acilen taşınması onların hayatta kalması anlamında çok kıymetlidir. İşte ambulans ilgili kişileri yaşama yeniden tutundurmak için çok önemli bir rol oynuyor. Ambulansın gittiği yolların açık olması, zaman kaybetmemesi gerekiyor. Vakit daraldığı her dakika yaşamdan daha uzaklaşıyor bu durumu ağır olan insanlar.

Sonuç olarak ambulansa yol, yaşama yol sözünün anlamı biz araba kullanırken bir anda duyduğumuz sesin ambulans sesi olduğunu anlayıp, içinde hayatta kalma mücadelesi veren durumu acil olan hastaların yaşam yeniden dönmesini sağlamak için ambulansın yolunu açmak, önünü kesmemek şeklinde  ifade edilebilir. Kısacası ambulansın önünü açmalıyız. Yaşam giden yolda ambulansa yer vermek yaşama yol vermekle aynı anlama gelir.

Yorum Gönder

Daha yeni Daha eski