Bilgi Arttıkça Ego Azalır, Bilgi Azaldıkça Ego Artar Kompozisyon

Bu bölümdeki metni inceleyince Albert Einstein isimli düşünürün söylediği bilgi arttıkça ego azalır, bilgi azaldıkça ego artar sözü ile ilgili kompozisyon yazarken kısaca fikir alabilirsiniz.

Bir insanda ego varsa, kendisinden hariç kimseyi önemsemez. Onları insan yerine bile koymaz desek yeridir. Bilgi sahibi olmak insanın egosunu yenmesini sağlar. Bilgimiz ne kadar artarsa o kadar ağırbaşlı biri haline dönüşürüz. Bilgi insanın haddini bilmesi açısından da büyük katkılar sağlar. Dolayısıyla üzerimize yük olan ego gibi çirkin bir düşünceyi azaltmak için çok okumak gerekiyor.

Bilgi azaldıkça insan cahilleşir. Cahilleri de zaten bilirsiniz. Dünyanın en çok egolu insanları cahillerdir. Onlar bilginin insana kattığı olgunluk duygusundan yoksundur. Sürekli okuyan, kendini geliştiren insanlar bilgisiyle daha aklı selim hareket ederler. Bilgisi artan insan egolu olmanın gereksiz bir şey olduğunu anlar.

Ego dediğimiz kavram insanın kendini bir şey zannetmesi, büyük görmesi, havalara girmesi gibi açıklanabilir. Aynı zamanda bir tek kendini düşünmek, benmerkezci bir anlayışı benimsemek de egodan kaynaklanır. Egolu insan başkalarına karşı duyarsızdır. Ego sahibi olmak da aslında insanı küçük düşüren bir etki gösterir. Ancak bilgimiz artınca ego dediğimiz sadece kendimizi düşünme işi kendiliğinden kaybolur gider. Çünkü bilgi insanın hayatı anlamasını, başka insanların da bizim gibi insan olduğunu fark etmesi için çok önemlidir.

Sonuç olarak ego kişiye zarar veren bencillik düşüncesidir. Bu düşünceden kurtulmak için öğrenme hevesiyle araştıran, düşünen, yeni bilgiler edinme konusunda sürekli adım atan biri olmak gerekir. Her yeni gün bilgisini artıma adına üstüne ekleyen kişiler bu anlamda doğru yoldadır diyebiliriz.

Yorum Gönder

Daha yeni Daha eski