Paylaşma Konuşma Sınavı 3 Dakikalık

Paylaşma ile ilgili 3 dakikalık konuşma sınavı metni hazırlamak istediğinizde bu metnin içeriğinden faydalanabilirsiniz.

İnsan paylaşma olmadan bir başına yaşamaya kalksa bu işin içinden çıkamaz. Çünkü duygu ve düşüncelerimizi, sevinç ve kederlerimizi, an gelir üç kuruş paramızı, yemeğimizi, ekmeğimizi,, bir tas çorbamızı paylaşırız. Paylaşma hayatın içinde kendiliğinden yer edinmiş bir şeydir. O yüzden paylaşmadan kaçınmak mümkün değildir.

Bir şeyi yalnız yaşamak, acıyı, sevinci yalnız başına hissetmek, tek başına ziyafet çekmek gibi düşünceler anlamsızdır. Bu hayatı biz insanlara güzel gösteren elimizde olanı bir başkasıyla paylaşmaktır. Dolayısıyla paylaşma, kendimizi daha iyi hissetmeyi sağladığı gibi insan ilişkilerinin de bir düzene sokar. Bencilce, kimseye bir, şeyi vermeyen, derdini paylaşmayan, mutluluğundan söz etmeyen bir insanın mutlu olması beklenemez değil mi?

Mesela bir derdimiz var. Bunu kimseye anlatmadığımızda içimize atmış oluyoruz. Böyle böyle bu dertler içimizde birikiyor. İnsan için kaldıramayacağı ağır bir yük haline geliyor. Yine bir şeye sevindiğimiz güzel bir anda, bu mutluluğu başkasıyla paylaşmadığımızda onun hiçbir anlamı kalmıyor. Yiyecek neyimiz varsa, soframızı başkasına açıp yemeğimizi paylaşmadığımızda bu yemeğin tadı tuzu, bereketi olmuyor: İnsanın yüzünde gülücükler açtıran paylaşmadır. Hayatın zor olmasına rağmen aslında katlanılabilir bir sınav olmasını düşündüren yine paylaşmadır. Evlerimizi şenlendiren, sofralarımızı bereketlendiren, karşılıksız sevgiden mutlu olmayı sağlayan da paylaşmadır. Yine konuşmak iyi bir paylaşma aracıdır. Gülmeler bile paylaşılır. Yalnızken gülmek bile zordur.

Sonuç olarak hayatın tadı paylaşınca hissediliyor. Bir iyilik, elinde olmayan bir yardım verme, sevgiye muhtaç bir çocukla sevgiyi paylaşma, parasız kalana para yardımında bulunma, dertli bir insanın derdini başkasına açması, mutlu olanın bu sevincini paylaşması, yüreklerimizin huzur bulmasını, hayatımızın anlam kazanmasını sağlıyor. Demek ki her şey aslında zor ve sıkıcıyken hayatı yaşanabilir kılan, sıkıntılara dayanma gücü veren, sevinçlerimizi artıran, kendimizi güçlü ve değerli hissettiren en önemli unsur paylaşmanın ta kendisidir.

Yorum Gönder

Daha yeni Daha eski