Büyüklere Saygı Küçüklere Sevgi Kompozisyon

Bu bölümdeki metni inceleyerek büyüklere saygı, küçüklere sevgi ile ilgili kompozisyon yazınız için kısaca fikir edinebilirsiniz.

Büyükler kim olursa olsun yaşı ve tecrübesi gereği her zaman saygı duyulası kişilerdir. Onlara gösterilen hürmet de insan olmanın bir gereğidir. İlla tanımamız gerekmiyor. Herhangi bir yerde bizden büyük olanlarla bir araya geldiğimizde onlara saygımızı eksik etmemeliyiz.

Büyüklere saygı göstermek ne kadar önemliyse küçüklere de sevgiyle davranmak o kadar önemlidir. Küçükler de yarınlarımız olan çocuklardır. Onlar da yaşı gereği ilgi ve sevgiye muhtaç minik kalplerdir. Küçüklere gösterilen sevgi onların kişilik gelişimini destekleyen çok önemli bir unsur olduğu gibi kendilerine öz güven duymalarını; doğru, düzgün insan olmalarını sağlayan bir işleve sahiptir. Biz büyüklere saygı göstereceğiz ki ileride yaşlanınca küçükler de bize saygı göstersin. Aynı şekilde küçüklerimize gösterdiğimiz sevgi onların hayatında derin izler bırakır. Bu sayede onlar da büyüyünce çocuklara sevgiyle davranırlar. Her davranış küçüklerde büyük bir etki bırakıyor. Büyükler olarak onlara bu konuda hayat boyunca örnek olmak gerekiyor.

Sonuç olarak saygı ve sevgi insan hayatının her döneminde gösterilmesi gereken temel duygular arasındadır. Saygı ve sevgi olmayınca insan ilişkileri hiçbir zaman güzel olmaz. Her şeyin karşılıklı olduğunu biliyoruz. Bu kapsamda sevgi ve saygı dolu olan davranışların da muhatapları üzerinde bıraktığı etkiyi göz önünde bulundurmak zorundayız. Dolayısıyla hayatımızın daha güzel ve anlamlı olması için sevgi ve saygıya önem vermeliyiz. Tanıyıp tanımamak fark etmez, yaşı büyük olanlara saygıyla davranmalı, yaşı küçük olanlara ise sevgimizi gösterebilmeliyiz. Böylelikle insanlarla kurduğumuz ilişkiler de daha güzle bir noktaya gelecektir.

Yorum Gönder

Daha yeni Daha eski