Bu bölümdeki içeriğin sorusu: Aşağıdaki başlıkla ilgili bilgilendirici bir metin yazınız. Millî Kültürümüzde Yiyecek ve İçecekler
Kültürümüz yiyecek ve içecekler bakımından çok zengin bir yapıya sahiptir. Öyle ki bu zenginlik her yerde kendini göstermiş ve Türk mutfağı adıyla tanınır hale gelmiştir. Bilindiği üzere ülkemiz yedi farklı coğrafi bölgeye ayrılmıştır. Her bölgenin, her yörenin kendine has yiyecek ve içecekleri ön plana çıkmıştır. Kayseri' de Mantı, Kayseri yağlaması gibi, yiyecekler, Anadolu'nun birçok yerinde içli köfte, üzüm yaprağı sarması, biber dolması, çiğ köfte, ızgara çeşitleri milli kültürümüze zenginlik katmaktadır.
Ününü duyurmuş yiyeceklere Adana kebabı, Tokat kebabı, sarma, gözleme, kuymak, bazlama, etli kuru fasulye, zeytinyağlı sebze yemeklerini örnek olarak sayabiliriz. Tatlılar olarak künefe, baklava çeşitleri, kalbura bastı, şekerpare, revani, Antep fıstıklı sarma gibi tatlılar göze çarpmaktadır.
Milli kültürümüzü oluşturan içeceklere baktığımızda ilk akla gelenler; çay, kahve, ayran, limonata, şalgam, şerbet gibi içeceklerdir. Bunların hepsi sadece bize özgü kültürümüzü çeşitlendiren ve ona zenginlik katan değerlerdir. Bayramlarda, düğünlerde, konu komşu ziyaretinde her zaman bir şeyler ikram edilirken bu yiyecek ve içecekler sofralarımızın baş köşelerinde yerlerini alır.
Sonuç olarak ülkemizin her yöresinde meşhur olan yemekler vardır. Akdeniz ve Ege taraflarında zeytinyağlı yemekler öne çıkar. İç bölgelerde daha çok hamur işi ve etli yemekler kendini gösterir. Doğu ve Güneydoğu'ya gittiğimizde acılı yemekler tercihe dilen lezzetler olarak bilinir. Dolayısıyla bütün yörelerimizin yemekleri bir araya gelerek çok kıymetli bir kültür zenginliği oluşmasını sağlar.