Hatalarımızdan Nasıl Ders Çıkarmalıyız Konuşma Sınavı

Bu bölümdeki metni inceleyerek hatalarımızdan nasıl ders çıkarmalıyız konulu konuşma sınavı için kısaca fikir edinebilirsiniz.

İnsanın hatalarından ders çıkarması için öncelikle hatayı kabullenmesi, hatasıyla yüzleşmesi gerekiyor. Hata yaptığını kabul etmeyen birinden bu durumdan ders çıkarmasını bekleyemeyiz. Dolayısıyla ilk başta insan hata yaptığını kabul etmelidir.

Sonraki aşamalarda hatalarıyla yüzleşen isnan bunlar üzerine ders alacak biçimde düşünmelidir. Nasıl davrandım da bu sonuç ortaya çıktı gibisinden hatasının kaynağına inmelidir. Yapılan hataların altında yatan sebeğpleri tespit etmek kişiyi doğruıya götürür. Öz eleştirimizi yapıp, hatalarımızı kabul edip, nedneleri üzerien kafa yorarsak bu hataloar bize ders olur. Bundan sonrakki hayatımzıda, yapacağımzı çalışmlarad daha dikkatli davranırız. Böylece başarıya, doğruya sağlam temellere dayalı olarak daha kesin adımlarla yaklaşırız.

Bildiğiniz gibi hepimizin geçmişe dair birçok pişşmanlığı var. Bu pişmanlıklar aslında yapılmaması gereken şeylerden kaynaklanır. Bizi üzen, keşke böyle yapmasaydım dediğimiz her şey belki acemilikten, belki farkında olmamaktan yapılan hatalardır. Şimdi ise daha akıllıca düşünebiliyoruz. Hayata daha temkinli bakıyoruz. Demek ki insan hataları üzerine düşünürse, nerede hata yaptığını belirlerse, bunlara neden olan şeylerden kurtularak doğruya ulaşır. Hayat zaten deneme yanılma süreci gibidir. Bu süreçte hatalar ve yanlışların sebebini bulursak, ileriye doğru giderken bu tecrübe bize ışık tutar.

Hatalarını gören, bunların nedenini öğrenen insan için artık bundan sonraki atacağı adımlar önemlidir. Teknik direktörler yenilince, maç değerlendirmesi yaparken artık önümüzdeki maçlara bakacağız derler ya, biz de yaptığımız hataların sebebini bulduğumuzda artık bir dahaki sefere daha dikkatli olacağız, doğru hamleler yapacağız. İşte meseleye bu mantıkla yaklaşan kimse hatalarından ders almayı öğrenmiş demektir.

Yorum Gönder

Daha yeni Daha eski