Gönlümüzün değil kafamızın yetersizliğidir kuşku sözünden ne anlıyorsunuz?

Bu bölümdeki açıklayıcı metni inceleyerek gönlümüzün değil kafamızın yetersizliğidir kuşku sözünden ne anlıyorsunuz sorusuna yönelik bir kompozisyon yazısı için kısaca fikir alabilirsiniz.

Kuşku belirsizlikten doğan olumsuz bir duygudur. Kimse kuşkulanmayı doğal olarak istemez. Ancak hayatın içinde yaşanılan bazı durumlar insanı kuşkulandırmaya yeter. İnsan bir şeyden kuşkulanırsa o konudan emin olamaz. Bu durum da kuşku duyduğu şey hakkında kaygılanmasına yol açar.

Gönlümüzün rahat ettiği şeyler genelde bilinenler üzerine gerçekleşir. Bilinmeyen şeyler ise insanı kuşkuya sürükler. Kafamızın yetersizliği ifadesi aklımızın ermediği şeyler için kullanılır. Yani aklımızın ermediği, bizi aşan konularda ne yapacağımızı bilemeyiz. Bu durumda akıl yürütemeyiz. Haliyle kuşku gelir kafamızı iyice karıştırır. En iyisi aklımızı doğru kullanmayı bilmek ve kendimizi akıl yürütme anlamında geliştirmektir. İşte o zaman kuşkulanmaktan kendimizi korumuş oluruz.

Ben tüm olumsuzluklara rağmen hayata iyimser bakmak gerektiğini düşünüyorum. Çünkü kuşkuyla yaşamak insana ağır gelir. Hatta sürekli hale gelen kuşku duygusu psikolojimizi bozar. Bunun sonucunda hasta oluruz. Allah göstermesin sağlığımızı kaybederiz. O yüzden olumlu olmak, pozitif düşünmek, kafaya hiçbir şey takmamak gerekir değil mi? Çünkü hayatta her şeyin bir telafisi vardır ancak sağlığın telafisi yoktur. Bundan dolayı akıl ve beden sağlığımız korumaya önem vermeliyiz.

Kısacası aklımız herhangi bir konu hakkında yetersiz kalırsa o zaman kuşku duyduğumuzu söyleyebiliriz. Dolayısıyla kuşkudan uzak durmakta fayda var. Gönlümüz rahat olsun, ileriye umut dolu bakalım. Kafamızı karıştıran, kötü düşüncelerden sıyrılarak moralimizi yüksek tutmak her şeye iyi gelecektir.

Yorum Gönder

Daha yeni Daha eski