Anne Sevgisi ile İlgili Kompozisyon

Bu bölümdeki örnek metni inceleyince anne sevgisi ile ilgili kompozisyon yazacak şekilde fikir edinmiş olacaksınız.

Bir insan için anne sevgisi hayati derecede önemlidir. Bu sevgi, hiçbir şeyle kıyaslanamayacak kadar özeldir. Anne dışında büyüklerinizden göreceğiniz sevgi, onun yerini tutamaz. Dolayısıyla onun çocuk üzerinde özel bir anlamı vardır. İşte bu nedenle anne sevgisi alan çocuklar daha huzurlu, sevgi dolu insanlar olarak büyürler.

Anne sevgisinin büyüklüğü onların bizim için yaptıkları fedakarlık ve koruma , sahiplenme duygusundan dolayıdır. Çünkü anne demek sımsıcak bir yorgan demektir. Onların şefkati sıcak yorgan gibi içimizi ısıtır. Annelerimiz bizim için dünyanın en değerli varlıklarından biridir. Anne çocuğuna her zaman şefkat, merhamet ve sevgi besleyendir. O yüzden annelerimize evlat olarak her zaman saygı ve sevgi içinde olmalıyız. Annelerimizi hoşnut etmek için elimizden gelen her şeyi yapmalıyız. Kimi insanlar küçük yaşta annelerini kaybediyor. O sımsıcak sevgi dolu yüreklerden mahrum kalan insanlar, büyüdükçe göremedikleri anne sevgisinin ne kadar büyük bir eksiklik olduğunu anlıyor. Bunları düşünüp annelerimizin ne kadar değerli birer varlığımız olduğunu aklımızdan çıkarmamalıyız. Yani annemiz yanımızdaysa hiç vakit geçirmeden onların değerini anlayıp onlara hayırlı birer evlat olmanın yollarını aramalıyız.

Annelerimizi mutlu etmek en büyük görevlerimizden biridir diye düşünüyorum. Anneler evde olmayınca o ev sanki başka birinin eviymiş gibi, çok büyük bir boşluk meydana geliyor. Annenin yeri ne yaparsanız yapın doldurulamıyor. İşte anneler o kadar kıymetli, yüreği her zaman evlatları için atan çok değerli varlıklarımızdır. Sonuç olarak hayattaki en kıymetlimiz annemizdir. Bir evlat olarak anne sevgisi her zaman muhtaç olduğumuz sevgidir. Bu sevgiye layık olmak için de elimizden geleni yapmamız gerekiyor.

1 Yorumlar

  1. Anne herşeydir . İnsanın hayatta en kıymetli varlığı annesidir. Unutmayalım
    " Cennet annelerin ayakları altındadır " 🍁🌹

    YanıtlaSil
Daha yeni Daha eski