Hava Kirliliği ile İlgili Deneme

Aşağıya hava kirliliği ile ilgili deneme türünde bir kompozisyon yazdım. Yazımızdan gönül rahatlığıyla faydalanabilirsiniz. Başlık size ait olsun.

Hava kirliliği; gerek evlerin bacasından çıkan dumanlardan, gerek arabaların egzoz gazlarından gerekse fabrikalardan çıkan zararlı gazlar sonucu oluşan, çevreye ve tüm canlılara zararı olan olumsuz bir durumdur. Bu açıdan baktığımızda hava kirliliği birçok hastalığı da beraberinde getirmektedir. Özellikle şehirlerde hava kirliliği oranı çok yüksektir. Bu da insan hayatını tehlikeye atmaktadır.

Hava kirliliğini en aza indirmenin yolları aranmalı, gerekli önlemler alınmalıdır. Fabrika bacalarına hava kirliliğini önleyen filtreler takılmalıdır. Mesela işe havayı temizleyen ağaçlandırma çalışmalarıyla başlayabiliriz. Özellikle şehirlerde ağaçlandırma çalışmaları yapılması gerekmektedir. Çünkü ağaçlar etrafa oksijen yayarak havanın temiz olmasını sağlayan en önemli etkenlerden biridir. Yoksa hava kirliliği içinde yaşayıp hastalıklarla boğuşuruz.

Kimse kirli bir havayı solumayı arzu etmez herhalde. Bunun bilincinde olarak elimizden ne geliyorsa yapmalıyız. Hava kirliliğine yol açan faktörlerden biri de çöplerdir. Çöpleri yerlere atmak da havanın kirlenmesine neden olur. Hava kirliliği konusunda duyarlı davranmalı ve çöpleri yerlere atmamalıyız. Temiz bir çevrede yaşamayı herkes ister. Temizliğe önem vermek için öncelikle aileler bilinçlendirilmeli kanaatindeyim. Çünkü aile toplumun en küçük parçasıdır.

Hava kirliliği nefes darlığı ve astım gibi hastalığı olan insanlar için ayrıca tehlike arz etmektedir. Bu nedenle sağlıklı veya hasta olalım hiç fak etmez havayı kirletmemeye özen göstermeliyiz.

Yorum Gönder

Daha yeni Daha eski