Bayrak Sevgisi ile İlgili Kompozisyon

Bayrak sevgisi ile ilgili kompozisyon yazınız.

Bayrak, bir ulusun özgür ve bağımsız olduğunu ifade eden kutsal değerlerinden biridir. Bayrağımızın nasıl oluştuğunu hatırlarsak atalarımız vatanımızı düşman işgalinden kurtarmış, kendi canlarını bağımsızlığımız uğrunda feda etmişlerdir. Rengini ecdadımızın kanlarından alan bayrağımızın anlamı çok büyüktür.

Bayrağımız bizim için çok değerli ve her zaman göklerde gururla dalgalanmaya layık olan bağımsızlığımızın sembolüdür. Bizler bayrağımızı göklerde dalgalanarak gördüğümüzde her zaman ecdadımızı minnetle hatırlamalıyız. Bayrak sevgisi bu noktada çok önem kazanmaktadır. Bayrağımızı sevdiğimizi, ona saygı duyduğumuzu her daim belli etmeliyiz. Bayrak sevgisini belli etme noktasında konuyu biraz daha açalım.

Vatanımız için çalışırsak, vatani görevimiz olan askerliğimizi yaparsak, ülkemizin kalkınmasına katkı sağlarsak bayrağımızı sevmiş oluruz. Bayrak, bizim başlı başına özgür bir ülke olduğumuzu ifade eder. Mehmet Akif Ersoy “Korkma; sönmez bu şafaklarda yüzen al sancak” derken bayrağımızın emin ellerde olduğunu anlatmak istemiştir. Gerçekten de öyledir. Millet olarak bayrağımıza ayrı ve emsalsiz biz sevgi ve saygımız vardır.

Sonuç olarak bayrağımız milletimizin en önemli kutsallarından biridir. Ecdadımız bize bu güzel vatanı bırakırken bayrağımızı da emanet etmişlerdir. Biz de bayrağımıza her zaman sahip çıkacak, onu göklerde gururla dalgalandırmalıyız. Kısacası bayrak sevgisi hiçbir zaman kalbimizden eksilmemelidir.

Yorum Gönder

Daha yeni Daha eski