Öğrenciden Askere Mektup

Öğrenciden askere mektup örneği yazınız.

Çok Kıymetli Asker Abilerim, Öncelikle iyi olmanızı dilerim. Size minnettar olduğumu belirtmek istiyorum. Siz vatanımızı her türlü tehditten koruyan kahramanlarsınız. Biz evlerimizde rahat uyuyabiliyorsak sizin sayenizdedir. Göreviniz çok zor olmasına rağmen siz bu görevi severek yapıyorsunuz.

Ülkemizi iç ve dış tehditlerden korumak için gece gündüz nöbet tutuyorsunuz. Bazen uykusuz kalıyorsunuz, bazen halsiz düşüyorsunuz ancak bu çok anlamlı askerlik görevini yılmadan alnınızın akıyla sürdürüyorsunuz. Ben sizin için her zaman dua ediyorum. Saygıdeğer asker ağabeylerim, sizin sayenizde biz rahat uyuyup, sıcak evimizde oturabiliyoruz. Bunun için size çok teşekkür ederim. Sizin hakkınızı nasıl ödeyeceğimizi bilemiyorum. Vatanı korumak çok güzel bir duygudur. Bu açıdan baktığımda yaptığınız görevin ne kadar önemli olduğunu düşünüyorum.

Büyüyünce ben de sizin gibi asker olup vatanıma hizmet etmek istiyorum. Çünkü bundan on yıllar önce ecdadımız bu toprakları, bu güzel vatanımızı, canlarını feda ederek düşmana karşı savunmuşlar, bizlere emanet etmişlerdir. Şimdi siz de vatanımızı koruyorsunuz. Ben de vatanımı çok seviyorum ve bu güzel vatanımız için iyi şeyler yapmak istiyorum.
Değerli asker abilerim, mektubuma son verirken size kolaylıklar diliyorum.

Yorum Gönder

Daha yeni Daha eski