Dost Kara Günde Belli Olur ile İlgili Kompozisyon

Dost kara günde belli olur atasözü ile ilgili kompozisyon örneğini okuyup metne kısa ve etkileyici bir başlık belirleyiniz.

İnsan hayatında bazı kara günler olur. Bu dönemlerde gerçek dostluk kendini belli eder. Kara günde size yakın zannettiğiniz insanlar, sizden uzaklaşıyor mu, yoksa dertlerinize ortak mı oluyor, onu daha net bir şekilde gözlemleyebilirsiniz. Mutlu olduğumuzda mutluluğumuzu paylaşabileceğimiz gibi zor günlerimizde de acılarımıza ortak olan gerçek dostumuzdur. Çünkü bazı insanlar dost gibi görünse de kötü günlerde pek ortalıkta görünmezler. İşte onların gerçek bir dost olduğundan şüphe edilir.

İnsan yakınlık kurduğu herkesle dost olamaz. Çünkü dostluğun kendisi gibi sorumluluğu da büyük olur. Dostluk fedakârlık ister, samimiyet ister, güvenilir olmayı ister. Felaket dost sayısını sıfıra indirir diye bir söz var ya; asıl felaketle karşılaştığımızda, yani kara günümüzde yanımızda olmayı gerektirir dostluk. Bu yüzden kara günlerin insanların gerçek yüzlerini göstermesi gibi bir özelliği vardır.

Dostumuzla her şeyimizi paylaşırız. Bu açıdan baktığımızda dostluk hayatı paylaşmak demektir. Hayatın iyi veya kötü yönlerini birlikte yaşamak, sevinçleri paylaşarak artırmak, acıları ise paylaşarak azaltmak demektir.  Dost bu yüzden her insanın ihtiyaç duyduğu bir yarendir ve çok değerlidir. Bir sıkıntıya düşsek yanımızda dost olduğunu biliriz. Çünkü dost insana güven verir.

İnsanlar hayatta her türlü olayla karşılaşabilir. Nasıl güzel günler görüyorsak kötü günler de görebiliriz. Bu kötü günler aslında kimlerin gerçek dostumuz olduğunu da belli eder. Dost kara günde belli olur sözü bu konuyu çok iyi açıklamaktadır. Üzüntülü, kara günlerimizde yanımızda olan, bize destek olan kimseler gerçek dostumuzdur. Sonuç olarak dostlarımızı iyi tanımalı, kimlerin gerçek anlamda dostumuz olabileceğini iyi bir şekilde analiz etmeliyiz.

Yorum Gönder

Daha yeni Daha eski