Karanlıktan Şikayet Edeceğine Bir Mum da Sen Yak Sözü ile İlgili Kompozisyon

Karanlıktan Şikayet Edeceğine Bir Mum da Sen Yak Sözü ile İlgili Kompozisyon

Bazı insanlar içinde bulundukları durumdan şikâyet ederler. Ancak rahatsız oldukları bu durumlara karşı bir çare aramazlar. Böyle insanlarla hepiniz karşılaşmışsınızdır. Ne olup bitse her şeyden yakınırlar. Onlar bu davranışı alışkanlık edinmiş kimselerdir. Mesela her yer karanlık derler ama etrafı aydınlatmak için bir mum bile yakmazlar.

Karanlık, karanlık diye şikâyette bulunan insanların en büyük özelliği çok konuşmalarıdır. Bu konuşmalarla çevrede olan biten her şeyi eleştirirler. Hiçbir şeyden memnun olmayan bu insanlar, şikâyetçi oldukları veya sorun olarak gördükleri olay ve durumların düzelmesi için hiçbir şey yapmayan kişilerdir. Karanlıktan şikayet edeceğine bir mum da sen yak, sözü aslında bunun için söylenmiştir.


Karanlık, karanlık diye kötü durumlardan yakınan kişiler, kendileri boş boş oturur. Başkalarından yardım isterler. Oturdukları yerden konuşurlar. Elini kolunu bağlayarak hiçbir işe el atmazlar. Bu şekilde sürekli şikâyetçi olmaktansa bir çözüm bulup sorunları ortadan kaldırmak en doğru yaklaşımdır. Yani zor zamanlarımız olabilir, sıkıntılarla karşılaşabiliriz. Böyle anlarda şikayetçi olmak yerine bir çözüm yolu aramalıyız.


Sonuç olarak karanlığa küfretmek kimseye bir fayda sağlamaz. Sorunları çözmek için karanlığa küfredeceğine, bir mum da sen yak düşüncesiyle hareket etmek gerekiyor. yani problemlerin ortadan kalkması adına çorbada bizim de tuzumuz bulunmalıdır.

Yorum Gönder

Daha yeni Daha eski