22 Mart Dünya Su Günü Kompozisyon

"22 Mart Dünya Su Günü Kompozisyon" kapsamında yer altı suyunu görünür yapmak ile ilgili kompozisyon yazacağız.

Su, bütün canlıların yaşaması için olmazsa olmaz bir içecektir. Su olmayan hiçbir yerde hayat da olmaz. Bu yüzden suyun değerini bilmek, bütün insanların görevidir. Herkes suyun temizliğine dikkat etmelidir. Tatlı su kaynakları özellikle insanların sağlığı için de ayrı önem taşımaktadır. Bu yüzden su kaynaklarının korunması konusunda özellikle bilinçli davranmalıyız. Yeryüzü akan sularla güzeldir. Su varsa dünya cennetten bir köşe olur.

Suyun görünür olması demek, yağışın bol olmasına bağlı olarak yer altı sula kaynaklarının çoğalması, derelerin, nehirlerin suyla dolup taşması demektir. Bu tür bir bolluğun ortaya çıkması için doğadaki düzeni bozmamak yeterlidir. Yani çevreye zararı olan zehirli atıkları nehirlere bağlama, havayı kirletme, yenilenemeyen zararlı atık maddeleri doğaya bırakma, orman yangınına neden olma gibi her türlü faaliyete bir son vermeliyiz. Su kaynaklarını korumalı ve temiz tutmalıyız. Çünkü değişen dünyada küresel ısınma gibi etkenlere bağlı olarak iklimler de değişmektedir. Bu yüzden yağış oranları azalınca su kaynaklarının tükenmesi kaçınılmaz hale gelmektedir. Dolayısıyla suyun iklim değişikliğiyle doğrudan ilgisi vardır. İklimlerin değişmesi suyun görünmez olmasını tetikliyor. Kar yağışlarında son yıllarda bariz bir azalma görülmektedir. Bunun sonucunda su kaynakları giderek tükeniyor. Barajların doluluk oranındaki yetersiz ve çarpıcı tablo su sıkıntısı çekeceğimize işaret etmektedir.

Sonuç olarak su kullanımına son derece dikkat emeliyiz, su israfından kaçınmalıyız. Suyun önemini bilmek ve anlamak için illa 22 Mart gününü beklememeliyiz. Başka bir deyişle suyun önemini kavramak için, su kıtlığı yaşamamız gerekmiyor. İklimlerin doğal denge içinde devam etmesi için, daha yaşanabilir bir dünya için su kaynaklarımıza sahip çıkmalıyız.

2 Yorumlar

Daha yeni Daha eski