Samimiyet Konulu Deneme

Samimiyet konulu deneme, samimiyet ile ilgili deneme konusundan kısaca söz edeceğiz.

Samimiyet, olması gereken bir anlayıştır. Samimiyet genellikle sözlerimizde ve davranışlarımızda açığa çıkar. Samimiyet yürekten gelen, gönülden olan duygulardır. Biz insan ilişkilerinde samimiyete çok önem veririz. Eğer bir kişinin samimiyetine inanıyorsak, onunla daha iyi ilişkiler kurarız. Bu sayede aramızda güçlü bir bağ oluşur.

Samimi olmayı başaran insanlar, toplum içinde sevilir. Çünkü onlar samimiyet konusunda güvenilir olmayı başarmış kişilerdir. Bu noktada güven duygusu çok önemlidir. Samimiyet içinde olan insanlar kendisi ve çevresine karşı dürüsttür. İnsan herkesle samimi olamaz. Çevremizde birçok kişiyle iletişim kurarız. Ancak bu arkadaşlıktan öteye gitmez. Sadece samimiyetine güvendiğimiz kişilerle dost oluruz. Samimiyet insanlar arası birlik beraberlik, sevgi ve bağlılık duygularının gelişmesini de sağlamış olur. Böylece toplumda güven duygusu da artar. Samimi olmadan atılan her adım yarı yolda kalır.

Samimiyet içtenlik demektir. Samimiyet, söz ve davranışlarımızın kalpten gelmesiyle ifade edilebilir. Kalpten gelmeyen hiçbir söz veya davranış samimi bulunmaz. Hayatta bazı kişilerin sözlerine, davranışlarına önem vermek, onlara duyulan samimiyettendir. Çünkü içtenlik inandırıcı olmayı da beraberinde getirmektedir. Samimi olduğunu düşündüğümüz kişileri daha iyi tanımış ve onlara inanmış oluruz.

Bir insanla samimiyet kurabilmişseniz o kişiyle yakınlaşır, dost olursunuz. Bunun tam tersi olursa o kişiden uzaklaşırsınız. Bazıları konuşurken süslü cümleler kullanmaktan geri durmaz ancak samimi olmadıkları için bu cümleler karşıdaki kişiyi hiçbir şekilde etkilemez. O yüzden samimiyetin yürekten olması daha iyi ilişkiler geliştirmeyi sağlar.

Yorum Gönder

Daha yeni Daha eski