Etkili ve Verimli Ders Çalışma Konulu Kompozisyon

"Etkili ve verimli ders çalışma ile ilgili kompozisyon" konusundan kısaca söz edeceğiz. Etkili ve verimli ders çalışma nasıl olmalıdır? (Verimli ders çalışmak için neler yapmalıyız kompozisyon)

Çalışmak, başarıya ulaşmanın en büyük anahtarıdır. Şöyle bir genelleme yaparsak herkes başarılı olmayı hedefler. Başarılı olmak için ise planlı bir çalışmaya ihtiyacımız vardır. Başarıyı kimse altın tepside önünüze sunmaz. Bunun için belli bir emek harcanması gerekir. Ders çalışma konusunda da başarıyı yakalamak için belli bir plan çerçevesinde mutlaka kararlı bir şekilde çalışmanın önemi ortaya çıkmaktadır.

Okulda öğrenciler, her zaman başarıya odaklanır. İsterler ki çalışıp başarılı olayım. Ancak bazıları a çalıştığı halde başarılı olamamaktan yakınır. Bunun nedeni aslında etkili ders çalışmanın gereklerini yerine getirememelerindendir. Etkili ders çalışma sonucunda amaçlanan yerlere gelebiliriz. Etkili ve verimli ders çalışma, çalışmanın sonucunda meyveleri elde etmektir. Yani başarıya ulaşmaktır. Etkili ders çalışmak için ön koşul öğrencinin kendini çok iyi tanımasıdır. Çünkü kendini tanıyan bir öğrenci hangi alanda başarılı olabileceğini, hangi yöntemlerin kendisine uygun olduğunu net bir şekilde bilir.Çalışmasını buna göre düzenler.

Etkili ve verimli ders çalışmak için belli bir plan yapılmalıdır. Burada düzenli çalışmanın önemi ortaya çıkmaktadır. Düzenli çalışmak derslerden verim almamızı sağlaması bakımından çok önem arz etmektedir. Bunun dışında kitap okuma çalışması yapılmalı ki okuduğumuzu daha iyi anlayalım. Ayrıca kitap okumak insanın zihnini açar. Harici olarak öğrenci başarıyı hedefliyorsa okuldaki konuları evde de ara ara tekrar ederek öğrendiği konuların kalıcı olmasına yardımcı olmalıdır.Bunlara ek olarak öğretmen ders anlatırken dersi dikkatle dinlemek öğrencinin başarılı olmasında en büyük etkenlerden biridir.Sonuç olarak etkili ve verimli çalışmak tek bir faktöre bağlı değil birçok unsurun düzenli bir şeklide uygulanmasıyla ortaya çıkar.

Yorum Gönder

Daha yeni Daha eski