23 Nisan Günün Anlam ve Önemini Belirten Konuşma

Bu yazımızda "23 Nisan Günün Anlam ve Önemini Belirten Konuşma" konusu ile ilgili kısa bir metin yazacağız. 23 Nisan günün anlam ve önemini belirten konuşma öğrenci için yazılmıştır.

Sayın Müdürüm, Değerli Öğretmenlerim, Sevgili Arkadaşlar,

Bugün, Türk milleti olarak çok önemli bir güne ulaşmanın sevincini paylaşıyoruz. Bundan 102 yıl önce Türkiye Cumhuriyeti devletimizin temelleri atılmıştır. Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk önderliğinde milletimiz, el ele vererek düşmanları yurdumuzdan atmıştır. TBMM'nin açılmasıyla yepyeni bir devletin varlığı ortaya konulmuştur.

23 Nisan 1920 tarihinde Türkiye Büyük Millet Meclisi açılarak millete kendini yönetme imkanı tahsis edilmiştir. Bu önemli gün 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı olarak her yıl ülkemizde çeşitli etkinliklerle kutlanmaktadır. Atatürk, bu önemli günü çocuklara armağan etmiştir. Çünkü Atatürk için çocuklar, çok önemlidir. Çocuklar bir ülkenin geleceğidir. Atatürk çocuklara güvenerek onlara değer verdiği için Milli bayramımız olan 23 Nisan'ı çocuklara armağan etmiştir.

23 Nisan 1920’de TBMM açılarak milletin kendi kendini yönetmesi sağlanmıştır. Yani egemenlik hakkının millete verildiği gündür 23 Nisan. Bundan dolayı önemli bir gündür. Yarının büyükleri olan siz çocukların bayramıdır. Konuşmamı noktalarken Ulu Önder Atatürk'ü, silah arkadaşlarını ve vatanımız için şehit düşen ecdadımızı rahmet ve minnetle anıyorum.

Yorum Gönder

Daha yeni Daha eski