Çalışkanlık Konulu Deneme

Çalışkanlık konulu deneme yazısı konusundan hareketle kısa bir yazı yazacağız. Yazıya uygun bir başlık koyunuz.

Çalışkan olmak, çalışmayı sevmeye bağlıdır. Boş boş oturacağına çalışmak, insana her konuda katkı sağlar. Çünkü çalışan insanlar amacına kolaylıkla ulaşır. Çalışmadan kimse hiçbir şey elde edemez. Çalışmak, alın teri dökmeyi gerektirir.
Çalışmayı seven kişi, işlerinde istediği verimi alır. Başarıya doğru kararlı adım atmak, çalışkan kişilerin en belirgin özelliklerinden biridir. Çalışkanlığı benimsemiş insanlar işini iyi yapar, işine özen gösterir. Çünkü onlar çalışmaktan büyük keyif alan insanlardır. Çalışmak onlar için her şeydir adeta. Boş kaldıkları anlarda sıkılırlar. Çalışmak onlar için hayat felsefesi haline gelmiştir.
Çalışanı herkes sever. Şöyle bir düşünün isterseniz, etrafınızda tembel kişiler olması sizi rahatsız eder herhalde. Okulda iş yerinde veya başka yer ve mekânlarda etrafımızda çalışkan kişileri örnek alırız. Örnek vermek gerekirse okulda çalışkan öğrenciler yüksek not alırlar. Çünkü onlar çalışmayı seven öğrencilerdir. Başarılı olmaları da tesadüf değildir. Bu noktada çalışan kazanır sözü aklımıza gelmektedir. 

Sonuç olarak çalışkanlık insanın manevi yönünün gelişmesini sağlar. Çalışanlar bir işle meşgul oldukları için kötü düşüncelerin esiri olmaz. Çalışmanın insanlara hem maddi hem de manevi katkısı göz ardı edilemez. 
Bu nedenle her zaman çalışkan olmak bizim için çok daha güzel olacaktır.

Yorum Gönder

Daha yeni Daha eski