Arkadaşlık Konulu Fabl

Arkadaşlık ile İlgili Fabl


Yavru Aslan ve Kırlangıç

Küçük aslan yavrusu çok acıkmıştı. Anneleri bu av bolluğunda, ona yiyecek getirmek için ava çıkmıştı. Bu arada aslan yavrusu, yemyeşil otların arasında heyecanla annelerinin gelmesini bekliyordu. Hava bir anda kapandı ve şimşekler çakmaya başladı. Yağmur hemen ardından geldi. Aslan yavrusu hemen yuvalarına doğru koşarak gitti. Biraz sonra annesi, onu çağırdı.


Yuvadan çıkan aslan yavrusunu büyük bir heyecan kaplamıştı. Çünkü iki gündür hiçbir şey yemeden duruyordu. Annesi ona kocaman bir antilop yakalamıştı. Aslan yavrusu, antilobun lezzetli etinden doya doya yedi. Annesiyle birlikte karınlarını bir güzel doyurdular. Karınları doyduktan sonra her çocuk gibi aslan yavrusu da oynamak istedi. 

Yuvalarının yakınlarındaki ağaçların altında annesinin kuyruğuyla oynayan asla yavrusunun yanına küçük bir kırlangıç kondu. Aslan yavrusu, kırlangıçla arkadaş oldu. Onu kovalamaya başladı. Yani kuş zıplıyor, yavru aslan da onu yakalamaya çalışıyordu. Böylece kırlangıçla yavru aslan arasında bir arkadaşlık bağı oluştu.


Kırlangıç yavrusunun annesi oraya geldi. Yavrusunu alıp kendi yuvasına götürecekti.Küçük aslan kırlangıca: Yarın yine buraya gel oynayalım, dedi. Kırlangıç yavrusu da “Annemden izin alırsam gelirim.” diye cevap verdi ve oradan ayrıldı.


Aslan yavrusu buna biraz üzüldü ama böyle olması gerekiyordu. Çünkü az sonra akşam olacak herkes evine çekilecekti. Bugünü çok eğlenceli geçiren aslan yavrusu da artık geceyi geçirecekleri güvenli bir yer aramaya çıkan annesinin ardından gitmeye başladı.

Yorum Gönder

Daha yeni Daha eski