Merak Duygusunun Önemi ile İlgili Kompozisyon

Bu yazımızda merak duygusunun önemi ile ilgili kompozisyon hakkında kısaca söz edeceğiz.

Merak etmek, insanların bilgiye ulaşma çabası olarak ifade edilebilir. İnsan bilmediği şeyleri merak eder. Genel anlamda baktığımızda bilim insanları merak duygusunu kullanarak birçok buluş gerçekleştirmiş. Bilim insanlarının en büyük özellikleri meraklı ve araştırmacı olmalarıdır. Merak bu yönüyle faydalıdır. Yani merak öğrenmenin anahtarıdır. Yalnız merak duygusunun fazlası da zarardır. Özellikle insan ilişkilerinde fazla merak iyi değildir.

Merak duygusunu sadece bilgiye ulaşma anlamında ölçülü bir şekilde kullanmak sanırım en doğru olan yaklaşımdır. Çünkü bilgiye ulaşmadaki merak duygusu insanlar için birçok fayda sağlar. Bilim insanları bu konuda çok açık bir örnektir. Onlar insanlık için hizmet etmiş, merak duygusunu olumlu anlamda kullanmış kişilerdir. Merak duygusunun yoğunlukla bulunduğu öğrencilerle karşılaştığınız olmuştur. Okulda öğrencilerin meraklı olması konuyu anlama, öğrenme isteğinden kaynaklanır. Çünkü onlar çalışkan olmak ve başarı yakalamak isteyen öğrencilerdir. Biz de merakımızı bu yönde kullanırsak olumlu sonuçlara ulaşırız.

Sonuç olarak merak duygusu biz insanlarda her zaman olan bir duygudur. Bu duyguyu iyi yönde kullanmak hepimizin yararına olacaktır. Çünkü merak duygusunun olumsuz yönü de vardır. Fazla merak iyi değildir diye her zaman çevremizdeki insanlar bize telkinde bulunur. İnsanlar arasındaki ilişkilerde her şeyi merak etmemeli, merakımızı sadece bilimsel anlamda, yeni bilgiler öğrenme noktasında kullanmak gerekir. Yoksa merak duygusunun aşırısı insanın başına bela açabilir.

Yorum Gönder

Daha yeni Daha eski