Düşünmeden Öğrenmek Vakit Kaybetmektir ile İlgili Kompozisyon

Düşünmeden öğrenmek vakit kaybetmektir ile ilgili kompozisyon yazınız. Yazınıza kısa bir başlık belirleyiniz.

İnsan hemen hemen her gün yeni bir şeyler öğrenir. Öğrenme sözlü veya yazılı olabileceği gibi, yaparak yaşayarak da gerçekleşir. Ancak en önemlisi öğrenirken düşünme yeteneğini de kullanmaktır. Çünkü düşünmeden öğrenilen bir bilgi hiçbir zaman sürekliliği olmaz.

Düşünmeden öğrenmeyi saman alevine benzetebiliriz. Böyle bir bilgi bir anda öğrenilir ve unutulur. İnsan öğrendikleri üzerine düşünmeli, konuları anlamaya çalışmalıdır. Bu şekilde olursa öğrenilen bilgi de kalıcı olacak, unutulmayacaktır. Dolayısıyla eğitim gördüğümüz konular ile ilgili kafa yormak lazımdır.

Düşünmek öğrenmeyi kalıcı hale getirdiği gibi birçok açıdan faydalıdır. Toplum içinde de düşünerek hareket etmeliyiz. Böylece ortay çıkabilecek herhangi bir olumsuzluğa karşı tedbir niteliğindedir. Mesela herhangi bir davranışta bulunmadan, bu davranışın bize ne gibi sonuçları olabilir diye düşünmeliyiz. Ya da konuşmadan önce söyleyeceğimiz sözler nereye gidecek, karşı taraftakiler bu sözlerden incinebilir mi gibi konular üzerinde durmalıyız.

İnsan öğrendiği bilgiler üzerine kafa yormazsa yani düşünmez ise öğrenme geçici olacaktır. Aynı bilgiyi ihtiyaç duyduğu zaman öğrenemediği için tekrar etme yoluna gidecektir. Bu da insan için zaman kaybından başka bir şeyi ifade etmez. Sonuç olarak düşünmeden öğrenmeye çalıştığımızda aslında akıntıya boşa kürek çekmiş gibi oluruz. Bunun da bize hiçbir karı olmayacaktır.

Yorum Gönder

Daha yeni Daha eski