“Kitap okumayı sevmeyen yoktur. Aradığı kitabı henüz bulamamış olan vardır.” Sözünü Açıklayan Bir Konuşma Metni

“Kitap okumayı sevmeyen yoktur. Aradığı kitabı henüz bulamamış olan vardır.” Sözünü Açıklayan Bir Konuşma Metni

5. Sınıf Türkçe ders kitabındaki “Okuma Kitaplarım” metninde geçen 7. Etkinlikle ilgili konuşma metni yazacağız. Aşağıdaki sözü açıklamak amacıyla bir konuşma planlayınız. Konuşma esnasında beden dilinizi etkili bir şekilde kullanmaya özen gösteriniz.

Değerli Arkadaşlar, şimdi sizlere “Kitap okumayı sevmeyen yoktur. Aradığı kitabı henüz bulamamış olan vardır.” sözünü açıklayan bir konuşma yapacağım. 
Kitap okumak herkese göre farklıdır. Kimisi az kitap okur, kimisi çok fazla okur. Kitap okuma oranı, kişiden kişiye değişiklik gösterir. Yani insanlar ilgi alanlarına göre okumaktan hoşlanırlar. Herkes bir şekilde kitap okumaktadır.

Kitap okumayı sevmeyen yoktur, aradığı kitabı henüz bulamamış olan vardır. Bu sözün anlamına bakarsak, aslında herkes kitap okumayı sever. Yalnız aradığı kitabı bulanlar çok daha fazla kitap okur. “Aradığı kitap” ifadesi kişinin ilgisini çekebilecek kitap demektir. İnsanlar ilgi duyduğu, içinde kendinden bir şeyler bulduğu kitapları severek ve isteyerek okuyacaktır. Bu da demek oluyor ki, insan aradığı kitabı bulunca kitap okumayı da sevmiş olur. Böylece kitap okuma oranında ciddi bir atış olacağı göz arı edilemez.

Kitap okuyanlar üzerinde bir genelleme yapılacak olursa, bu kişiler kendilerinden bir şeyler bulduğu, ilgi alanlarına yönelik, sürükleyici kitapları okurlar. Onlar için kitap okumak büyük bir hazdır. Kitap okunmayan günlerde bunun eksikliğini yaşayan bu insanlar için kitap; ekmek, su gibi önemlidir. Konuşmamı burada noktalıyorum. Beni dinlediğiniz için hepinize teşekkür ederim.

5 Yorumlar

Daha yeni Daha eski