“Her şey bir yanıyla güzeldir, samimiyet büsbütün.” Sözü ile İlgili Kompozisyon

Her şey bir yanıyla güzeldir samimiyet büsbütün sözü ile İlgili kompozisyon konusundan kısaca söz edeceğiz.

Samimiyet Büsbütün Güzeldir

Dünyada her şey bir yana, samimiyet bir yanadır. Her şeyde bir güzellik vardır. Bu güzellikler kısım kısımdır. Samimiyet ise bütünlük içinde olur. Samimiyet bütün yönleriyle güzeldir yani. Samimiyet gösterişsiz olmalıdır. Gösteriş olsun diye samimi olunuyorsa, bu tamamen yapmacıklıktan ibarettir. Yapmacık olan hiçbir davranış zaten kabul görmeyecektir.

Samimiyet, büsbütün olması halinde güzeldir. Yani samimiyet konusunda herhangi bir eksiklik varsa, bu karşı taraf açısından güvensizlikle sonuçlanır. Çünkü samimiyetine gerçekten inandığımız kişilere güveniriz. Samimiyet yani içtenlik insanlar arasında sevgi, saygı, hoşgörü duygularının da gelişmesine katkıda bulunur. Dolayısıyla samimiyet konusuna karşı gereken özeni göstermeli ve bunu hayatımızda uygulamalıyız.

Sonuç olarak şu dünyada sahip olunan her şeyin sadece bir tarafı güzel iken samimiyet her yönüyle güzeldir. Buradan samimiyetin hayatımız açısından ne kadar önemli bir şey olduğunu açıkça anlayabiliyoruz.

Kısaca söylemek gerekirse samimiyetten yoksun bir hayat yaşanılası bir hayat değildir. Bundan ailemize, akrabalarımıza, arkadaşlarımıza gerçek manada samimiyet göstermeliyiz. İşte o zaman hayatın ne kadar güzel ve anlamlı olacağını anlarız.

Her şey bir yanıyla güzeldir, samimiyet büsbütün. İsmet Özel

Yorum Gönder

Daha yeni Daha eski