Mehmet Akif Ersoy ve Gençlik Konulu Deneme

Bu bölümdeki kompozisyon metnini inceleyip Mehmet Akif Ersoy ve gençlik ile ilgili deneme konusunda kısaca fikir alabilirsiniz.

Milli şairimiz olan Mehmet Akif Ersoy, vatan sevgisini İstiklal Marşına nakış nakış işlemiş bir kişidir. Mehmet Akif Ersoy, bu yönüyle gençliğe çok iyi bir örnek olmuştur. İstiklal Marşımız bağımsızlığın sembolüdür. Bu açıdan baktığımızda gençlerin anlamasını düşündüğüm bir başka nokta da Mehmet Akif’in bağımsızlığa düşkünlüğüdür. Onun vatanseverliği, alçakgönüllülüğü bütün gençler tarafından örnek alınmalıdır.

Mehmet Akif Ersoy vatanımızın işgal edildiği yıllarda bu sancıyı derinden hissederek yurdun dört bir tarafında milli uyanış için halka vaaz vermiş vatan sevdalısı biridir. İstiklal Marşını yazdıktan sonra kendisine verilen ödülü kabul etmeyerek vatan sevgisinin parayla pulla ölçülemeyeceğini belirtmiştir. Gençlik onun bu mütevazılığını hiçbir şekilde unutmamalı diye düşünüyorum. Çünkü Mehmet Akif biz Türk gençliğine çok güzel bir örnektir. Ondaki vatan aşkını kendimize örnek alarak, vatanımıza gönülden bağlı olmalıyız.

Türk gençliğinin Mehmet Akif Ersoy'u anlaması için onun hayatını araştırması, İstiklal Marşını özümsemesi, anlaması, vatan ve bayrak sevgisini yüreğinde hissetmesi gereklidir. Çünkü tüm bu duygular milli şairimizin yaşamış olduğu duygulardır. Gençler bunun bilincinde olarak vatan ve bayrak sevgisini en içten yaşayarak İstiklal Marşımıza sahip çıkmalıdır. Gençlik Akif'in yolundan gittiği zaman doğru yolda olacaktır. Onun gibi damarlarında vatan sevgisi dolaşacaktır.

Sonuç olarak istiklal şairimiz Mehmet Akif Ersoy, Türk gençliği açısından da örnek ve özel bir isimdir. Biz de ondaki bağımsızlık ruhunu her daim içimizde taşımalı, vatanımız için daima çalışmalıyız. Bayrağımızı göklerde gururla dalgalandırmalı, İstiklal Marşımıza saygı duymalı ve İstiklal Marşını hissederek okumalıyız.

Yorum Gönder

Daha yeni Daha eski