İletişimin Hayatımızdaki Önemi ile İlgili Kompozisyon

"İletişimin hayatımızdaki önemi ile ilgili kompozisyon" konusundan kısaca söz edeceğiz.

İnsan, her zaman birbirleriyle iletişim halinde olarak yaşayan toplumsal varlıktır. İletişim hayatımıza anlam katan bir durumdur diyebiliriz. Mesela bir aile ortamında iletişim olmadan yaşandığını düşünelim. Kimse kimseyle sohbet etmiyor, konuşmuyor bir halde olur. Böyle bir aile ortamında hiç kimse bulunmak istemez herhalde. Çünkü böyle bir ortam iletişimsizlik örneğidir.

İletişimin önemi yukarıdaki örnekte çok net bir şekilde anlatılmaktadır. Bunun gibi daha birçok örnek verebiliriz. Arkadaş çevresinde, okulda, iş yerinde kimse kimseyle konuşmazsa orası tabiî ki çok sıkıcı olacaktır. İletişimin ne kadar önemli olduğunu bu örneklerden çok daha iyi anlarız. İletişim insan hayatında sıcak bir ortam sağlar. Yani samimiyet, sohbet ve muhabbet dolu bir atmosfer oluşturur. İletişim insanların birbirleriyle daha iyi anlaşabilmelerinin kapısını aralar. İletişimin olmadığı yerde soğuk rüzgârlar eser. Yani böyle bir yerde sağlıklı bir iletişimden söz edilemez. Bu da demek oluyor ki iletişimsizliğin bulunduğu bir yerde samimiyetten uzak, birbirinden kopuk hayatlar ortaya çıkar. Bu da insanların kendisini yalnız hissetmesine neden olur. Dolayısıyla hayatın pek bir anlamı kalmaz.

Kısaca söylemek gerekirse iletişimin hayatımızdaki önemi yok sayılamaz. İletişim hayatın her alanında var. Yani biz insan olarak sosyal bir varlık olduğumuz için iletişimsiz bir dünya düşünemiyorum. İnsan iletişim kurarak hayatını devam ettirmektedir. Bundan dolayı iletişim hayatımızda büyük bir önem taşımaktadır. İyi bir insan olmaya çalışarak, samimi ve gerçek anlamada sağlıklı iletişim kurmak yararımıza olacaktır.

Yorum Gönder

Daha yeni Daha eski