En Geveze Kuş Umuttur Yüreğimizde Hiç Susmaz ile İlgili Kompozisyon

Bu bölümü incelediğinizde en geveze kuş umuttur yüreğimizde hiç susmaz sözü ile ilgili kompozisyon yazacak kadar fikir edinmiş olacaksınız.

Umut insanlar için onları hayata bağlayan çok önemli bir duygudur. Yaşadığımız her gün farklı sıkıntıları da beraberinde getiriyor. Bazen bir sürü olumsuzlukla mücadele ederken buluyoruz kendimizi. Çok çaresiz kalıp sanki her şeyin bittiğini düşünüp hayat küsme noktasına geliyoruz. Böyle zamanlarda içimizdeki umudun sesini dinlemeliyiz. O, içimizde hep bu sıkıntıların geçeceğini, ayakta kalmamız gerektiğini fısıldar. Bu sayede hayata yeniden başlama düşüncesine sahip oluruz.

Umudun olmadığı yerde bir nevi hayatın anlamı da olmaz. Örnek vermek gerekirse işlerimiz her zaman istediğimiz gibi gitmez. Bazen kötü günlerimiz olabilir. Karamsarlık rüzgârları kapımızı çalabilir. Böylesi anlarda umuda sımsıkı sarılmak en doğru çözüm yolu olacaktır. İnsanın başına her şey gelebilir. Böylesi kötü günlerde karamsar olup hayata küsmek son derece yanlış bir tutumdur. İşte o zaman umut devreye girer. Bu kötü günlerin bir gün biteceğini ve güzel günlerin yakın olduğunu yüreğimizde hep fısıldar. Yani ümit kalbimizde hiç susmayan bir kuştur. Umut ettiğimiz şeylere bir gün kavuşacağımızın bilincinde olmalıyız. Dolayısıyla içimizdeki kuşun sesine kulak vermeli, umudumuzu asla yitirmemeliyiz. Böylece güzel günlere daha çok yaklaşmış olacağız.

Umut, insanın zorluklarla başa çıkmasını sağlayan çok önemli bir duygudur aslında. İnsan umutları sayesinde zor günlerde güçlükle de olsa ayakta kalmayı başarabilir. Yani umut etmek sıkıntılarla mücadele etmeyi de öğretir insana. Dolayısıyla zorlukları, engelleri aşan insan umudu sayesinde mutluluğa erişir. Sonuç olarak umut, insanın mutlu olmasını sağlar. Bu nedenle hayata umut dolu gözlerle, iyimser açıdan bakmak hepimiz için de çok yararlı olur diye düşünüyorum.

1 Yorumlar

Daha yeni Daha eski