Kaygı Konulu Masal

"Kaygı konulu bir masal" konusundan kısaca söz edeceğiz. 


Anne Penguenin Kaygısı


Uzak ülkelerin birinde penguenler yaşarmış. Penguenlerin yaşadığı bu yer kutup bölgesindeymiş. Artık havaların gittikçe daha da soğuduğu günler gelip çatmış. Her geçen gün küçük çaplı fırtınalar boy göstermeye başlamış. Bu durum penguenleri kaygılanmaya sevk etmiş. Penguenler artık yavrularını büyütmek için çabuk davranmak zorundalarmış. Çünkü birkaç haftaya kadar sert kış etkisini gösterecekmiş. Anne penguenler hiç durmadan denize dalış yapıyormuş. Amaçları denizde kilolarca balık avlayıp bu yiyecekleri yavrularına vermekmiş. Yavru penguenlerin tüyleri henüz su geçirmez halde olmadığından onları anneleri besleyip hemen büyümelerini sağlamak istiyormuş.

Artık rüzgârlar yaklaşan kışın haberini verir olmuşlar. Soğuk soğuk esen rüzgârlar karşısında Beyaz penguen anne olmanın verdiği içgüdüyle kaygılanıyormuş. Yavrusu iki taneymiş. Beyaz penguen kaygılanmakta da halkıymış hani. Çünkü penguen yavruları doymak bilmediği için anne olan beyaz penguen hangisini, doyuracağına şaşırıp kalmış. Birini doyursa diğeri aç kalıyormuş. Anne penguen hiç dinlenme fırsatı bulmadan tekrar denize gitmiş. Bu gidiş tan on gün sürmüş,. Bu sırada anne penguenin yavrularıyla ilgili kaygısı daha çok artmış. Acaba yavrularım yerinde duruyor mu, diye endişeli bir şekilde buz katmanlarından oluşan kıyıya yaklaşmış. Yavruları anne beyaz pengueni sevinç çığlıkları içinde karşılamış.

Anne penguen hemen yavrularını bir kenara çağırarak onlara yakaladığı balıkları vermek istemiş. Yavrulardan uyanık olan daha çabuk davranırken diğer yavru penguen güçsüz düştüğü için annesinin yanına gidememiş. Anne penguenin getirdiği balıkları uyanık olan yavru penguen yemiş. Ancak diğeri yine aç kalmış. Anne penguen onun durumuna çok üzülmüş. Hemen denize dalmış. Onun için de yiyecek getirmeye gitmiş. İki gün sonra geldiğinde ne görsün. Küçük penguen açlık ve soğuktan oracıkta ölüvermiş. Anne yavrusuna ağlamış ama nafile. Onun geri gelmeyeceğinin farkındaymış çünkü.Bundan sonra anne penguen kendi diğer yavrusuna adamış.

Yorum Gönder

Daha yeni Daha eski