Güvenme Varlığa Düşersin Darlığa Kompozisyon

Bu yazıyı incelediğinizde güvenme varlığa düşersin darlığa atasözü ile ilgili kompozisyon yazmak için örnek alabilirsiniz.

İnsanların yaptığı en büyük hatalardan biri varlıklı durumuna güvenip harcamada aşırıya kaçmasıdır. Yarının bizlere neler getireceğini kesinlikle tahmin bile edemeyiz. Geçmişte varlık içinde yaşayıp da bugünlerde darlığa düşen, yani fakirlik yaşayan, parasız kalan ne çok insan var. O yüzden haddimizi bilmek lazımdır.

Varlıklı olmak zenginliği ifade eder. Ama işler sandığımız gibi her zaman yolunda gitmeyebilir. İşte o zor dönmelerde elimizde bizi idare edecek kadar para olması gerekiyor. Önceden ekonomik durumum çok iyi deyip gerekli gereksiz her şeye para harcarsak işte bu işlerin iyi gitmediği zamanlarda lazım olan parayı bulamayız. Varlıklıyım diyerek övünmemek gerekir. Param çok diye har vurup harman savurursak elde avuçta bir şey kalmaz. İşte o zaman darlığa düşeriz. Bazı insanlar, varlığına güvenerek hiç yokluk çekmeyecekmiş gibi düşünebilir. Bu çok yanlış bir tutumdur. Kimin başına ne geleceği önceden bilinemeyeceği için varlığa fazla güvenmemek gerekir.

Kısaca söylemek gerekirse, bugün çok zengin olan biri, ileride belki beklenmeyen kötü bir şey yaşayıp maddi olarak zor duruma düşecek. Yarın bize neler gösterecek hiç bilemeyiz. Dolayısıyla sahip olduğumuz varlık ne kadar da çok olsa ona aldanmamalıyız. Hayat insanı hiç beklemediği yerlerden vurabiliyor. Bir şey oluyor para pul elimizden uçup gidiyor. Her şey insanlar içindir. Bu yüzden harcamalarımızda biraz dikkatli ve ölçülü olmalıyız.

1 Yorumlar

Daha yeni Daha eski