Kış Mevsimi ile İlgili Kompozisyon

Bu sayfada kış mevsimi ile ilgili kompozisyon yazdım. Yazıda kış mevsiminin bizde uyandırdığı duygular hakkında kısaca söz ettim.

Kış mevsimi, kimine göre beyaz ölüm, kimine göre huzurun adıdır. Ben kış mevsimi ile ilgili güzel düşüncelere sahibim. Kışın doğanın beyaz gelinliğini giymesini görmek kadar güzel bir duygu yoktur. Kış bana göre insana huzur, merhamet, temiz bir kalbe sahip olmayı hissettirir. Her yerin beyaza bürünmesi sanki bütün kirleri arındırır. Çocukların kartopu oynayarak neşelendiği mevsim olan kış, kimileri için de çok zorlu geçer.

Mesela evi barkı olmayan, yakacak odunu olmayanlar için çok ağır bir sınav demektir kış. Hava soğuk ve karlı olduğu için onlar kış mevsiminde dışarıda üşüdüğü için kışa soğuk bakarlar. Hayvanlar için de çetin geçen kış bazı zorlukları da beraberinde getirir. Bunun için doğaya yiyecek bırakarak hayvanlara yardımcı olmak da biz insanlara düşüyor. Kışın bazı zorlukları var fakat doğanın yeniden canlanması, su kaynaklarının artması için kış mevsimine çok ihtiyacımız olduğu da bir gerçektir. Kış mevsimi bir yönüyle insana yaşlılığı hatırlatır. Nasıl ki insan yaşlanınca saçlarına aklar düşüyorsa kar yağarak doğanın yaşlandığını söylemek de yanlış olmaz. Yani kış hakkında insan ömrümün son demleri diyebiliriz. Kışın öğrenciler için de kar tatili heyecanı vardır. Yoğun kar yağışı olunca okullar bir iki günlüğüne kar tatili ediliyor. Bu da öğrencileri sevindiren bir gelişme oluyor. Dolayısıyla her yaştan insanlar için kışın farklı bir anlamı olmaktadır.

Eskiden ninelerimiz, dedelerimiz kış günlerinde bize masal anlatırdı. Bundan dolayı benim için apayrı bir yeri vardır kış mevsiminin. Kış günlerinde sobanın etrafında oturmak, çay içmek ne güzeldi. Bu yüzden çocukluk günlerimi özlüyorum. Sonuç olarak kış mevsimi, her ne kadar soğuk ve karlı geçse bile her şeyin yeniden canlanması için çok önemli bir yere sahiptir.

1 Yorumlar

  1. Gerçekten çok güzel bir kompozisyon olmuş öğretmenim ve arkadaşlarım çok beğendiler.👍🏻

    YanıtlaSil
Daha yeni Daha eski